Nedűk

2024.02.08. 09:00

Egységben a Balatonnál: kitűnőek a tavalyi borok (videó)

Balaton Borokat és Hegyborokat értékeltek ismert balatoni borászok Szentantalfán, a Dobosi Birtokközpontban február 7-én, szerdán. Dobosi Győző, a központ tulajdonosa, borász, a Balaton Bor projekt felelőse azt mondta, kiváló a tavalyi évjárat. A borász a társadalmi zsűribe lapunkat is felkérte.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Kizárólag balatoni borokat értékeltek a borászok, valamint a pincetulajdonosok, akik tizenkétféle Hegybort és tizenötféle Balaton Bort kóstoltak meg. Dobosi Győző köszöntőjében egyebek mellett kiemelte, a Balaton Bor egy kitűnő balatoni olaszrizling: könnyed, friss, nyári hangulatot idéző, gyümölcsös, ropogós. Mindenkit levesz a lábáról. Élvezhető akár önmagában, vagy akár egy forró nyári estén fröccsnek is. A Hegybor pedig elsősorban nem a balatoni hangulatot, hanem az adott hegy, illetve hely terroirját, illetve jellemzőit fejezi ki, arra emlékeztet. 

Fotó: Kovács Erika

A résztvevők kiemelték, a boroknál nagyon fontos az egység, hiszen a piacon egységes arculattal, illetve palackkal és címkével jóval hatékonyabban tudnak megjelenni, valamint részt venni a kiélezett hazai és nemzetközi versenyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában