Veol podcast

2024.02.04. 07:00

Elindult Veszprémben a holtfaprogram (Podcast)

Egy átalakított építkezési konténerben, a körforgásos gazdaság jegyében nyílt meg a közelmúltban Veszprém első szabadtéri csereberepontja a Cholnoky utcában; a megvalósításban a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. által életre hívott Városom Veszprém Egyesület is részt vett.

Veol.hu

A Hír FM veszprém-balatonfüredi adásában Komaniczki Zoltán szerkesztőnek nyilatkozó Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta: a nyitást követően gyorsan rendetlenség uralkodott el a konténerben, de miután ismét rendet raktak, úgy tűnik, már a rendeltetésének megfelelően használják a veszprémiek a csereberepontot. Temesvári Balázs arról is tájékoztatott, hogy elindította Veszprémben a VKSZ Zrt. a holtfaprogramot - a városi közterületeken kivágott fákat nem darabolják fel és szállítják el, hanem a biodiverzitást támogatva a helyszínen hagyják, amely így élőhelyet biztosít madarak, rovarok, gombák számára; a nagy törzsek több nedvességet képesek magukban tartani, és jobban tompítják a hőmérsékleti szélsőségeket is. Az első holtfa, egy mamutfenyő a Haszkovó lakótelepen kapott helyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában