Első hely

2024.02.06. 19:00

Energetikai versenyen remekeltek a pápai türrösök

A BME Energetikai Szakkollégium idén is megrendezte tanulmányi versenyét, melyet olyan középiskolásoknak szervez, akik érdeklődnek az energetika tudományának valamely területe iránt. A megmérettetésen a Türr István Gimnázium és Kollégium 12. g osztályának csapata első helyen végzett.

Haraszti Gábor

Szilos Attila (középen) büszke lehet tanítványaira Fotó: iskola

A verseny elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az energetika tudományára, mely töretlenül fejlődik, és szüksége van tehetséges fiatalokra. A verseny alatt egy kicsit közelebb kerülnek a fiatalok ehhez a szakmához, sőt talán a későbbiekben ezen a területen helyezkednek majd el. A türrösök a tanulmányi versenyen négy csapattal indultak és fantasztikus eredményeket értek el.

A legjobban a Bencze Kitti, Mórocz Hanna, Németh Dorottya hármas teljesített, akik első helyen végeztek. A Kecskés Bence, Simon András, Szalai Kata alkotta trió hatodik, míg a Czere András, Horváth András Bendegúz, Zábrák Máté alkotta csapat hetedik lett, míg a negyedik türrös alakulat – Császár Anna, Csillak Viktória és Farkas Fanni – a tizedik helyen végzett. A diákok felkészítője Szilos Attila. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában