Honvédség

2024.02.02. 10:28

Közepes zajhatással járhat a Hajmáskér közelében tartott éleslövészet

A Magyar Honvédség (MH) Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság értesíti a környék lakosságát, hogy a kezelésében lévő honvédségi területeken a katonai tevékenységek során 8 és 22 óra között is engedélyezett az éles és vaklőszeres lövészet.

Benkő Péter

Forrás: pexels.com

Február 2-án, pénteken a Steppe Archer 2024 gyakorlat keretében a MH Klapka György 1. Páncélosdandár magyar–amerikai közös és nemzetközi kiképzése részeként hajtanak végre éleslövészetet közepes zajhatással, ki- és bemenő forgalommal. Jelentős személyi és járműmozgásra, esetenként légieszköz-tevékenységre lehet számítani, melynek hatása a vadászati tevékenységre is jelentős. Ugyancsak még ma időszakos zárás és forgalomkorlátozás lesz a Várpalota és Bakonykúti közötti murvás hadiúton, hasonló tevékenység miatt.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a lő- és gyakorlótér területére a belépés szigorúan engedélyhez kötött, az engedély nélküli belépés eljárást von maga után. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában