Jótékonysági batyus bál

2024.02.11. 11:37

Támogatás az ajkai önkéntes tűzoltóknak

Megtelt a sportcentrum nagyterme az első alkalommal megszervezett tűzoltó és utánpótlássport jótékonysági batyus bálon február 10-én. A résztvevők a belépő- és a tombolajegy megvásárlásával az Ajkai Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület munkáját, valamint az FC Ajka és a KK Ajka utánpótláscsapatait támogatták.

Tisler Anna

A köszöntőket követően kezdődött a bál, majd a tombolasorsolás. Az est bevételét helyi egyesületek támogatására fordítják

Fotó: Gyarmati László / Napló

A rendezvény fővédnöke, Schwartz Béla polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy korábban a társasági adó támogatásából jelentős összeg, mintegy 10 milliárd forint jutott a sporttal kapcsolatos létesítményfejlesztésre, amelyből megvalósult többek között a jégcsarnok, a kosárlabda- és kézilabdacsarnok, a stadion. A lehetőségek nagyon beszűkültek, míg néhány éve a taóból 500-600 millió forint jutott a sportra, ma már jó, ha 100 millió befolyik. A polgármester köszönetet mondott Geri Gyulának, a Sportváros Nonprofit Kft ügyvezetőjének, Katona Zoltán tűzoltó alezredesnek és Pad Ferenc önkormányzati képviselőnek az ötletért és a szervezőmunkáért. 

Pad Ferenc, az Ajkai Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület elnöke köszöntőjében felidézte, hogy tavaly vetődött fel egy önkéntes tűzoltó egyesület létrehozásának a gondolata, amelyet tett követett. Ma már több mint 30 főt számlál az egyesület. Az önkéntesek azok jelentkezését várják, akik képzést követően részt vennének a munkában, amely elsősorban a megelőzés, az oktatás és a lakosság figyelmének felhívása. 

Pad Ferenc
Pad Ferenc, az Ajkai Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület elnöke
Fotó: Gyarmati László / Napló

A tevékenységhez fontos az akarat, de az eszközök és felszerelések is, ezért kérte a gazdasági társaságokat, hogy nyújtsanak támogatást. Köszönetet mondott a Le Beliernek a nagy értékű defibrillátor adományozásáért, amelyet a tűzoltóság épületében helyeztek el. Az egyesület szakmai parancsnoka Katona Zoltán, alelnöke Geri Gyula.

A köszöntőket követően kezdődött a bál, majd 11 órakor a tombolasorsolás következett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában