Régi vágyuk valósul meg

2024.02.13. 18:32

Többmilliárdos fejlesztés: megújul a vízhálózat Litéren

Mintegy 2,4 milliárd forint beruházással megújul a lakosságot és az ipari létesítményeket érintő vízhálózat Litéren, az erről szóló állami támogatást Orbán Viktor miniszterelnök nemrég írta alá – mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Osváth Örs, a település polgármestere a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón kedden.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Osváth Örs polgármester

Fotó: Kovács Erika/Napló

Kontrát Károly hozzátette, a kormányzati támogatással teljesen megújulhat Litér 70 éves és elavult vízhálózata, ami érinti a lakosságot és az ipari létesítményeket egyaránt. A beruházást érintő tárgyalások már korábban megkezdődtek, mellé állt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Lázár János építési és közlekedési miniszter is. 

A képviselő kiemelte, a munkálatokkal az itteniek régi vágya valósul meg. Azt mondta, a 2260 lakost számláló és az elmúlt években jelentősen megújult Litér vonzó település, ahová egyre többen költöznek, emiatt is fontos, hogy az említett infrastruktúra megújuljon. 

Osváth Örs polgármester örömmel szólt a beruházásról, a kormányzat és Kontrát Károly képviselő támogatásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában