Koronavírus

2024.02.03. 14:00

Vármegyénkben a mérsékelt tartományba esik a koronavírus örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

Az influenzavírusé viszont emelkedőben

Horváth Gabriella

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján.

Azt írták, hogy az év 4. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben stagnált. Hozzátették: a vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemezte, emelkedést egyedül Salgótarjánban mértek, míg csökkenés volt tapasztalható Békéscsabán, Egerben, Kecskeméten és Szegeden.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Miskolcon, Egerben, Békéscsabán, Kecskeméten, Tatabányán, Székesfehérváron, Győrben, Veszprémben és Kaposváron a mérsékelt, máshol az emelkedett tartományba esik. Közölték azt is, hogy a 4. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban ismét emelkedést mutatott a szennyvizekben, a héten 12 mintában haladta meg a koncentráció a kimutatási határt, ami az előző évi influenza szezonra jellemző érték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában