Fejlődés

2024.03.09. 20:00

A robotikával ismerkedtek a devecseri diákok

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által gondozott STEMpont komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása címmel kiírt pályázat nyertes programja keretein belül az Edutus Egyetem a robot- és dróntechnológiai élménynapok, roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat részeként Devecserben is tartott interaktív programot az általános iskolás diákoknak.

Tóth B. Zsuzsa

Az Edutus Egyetem a Nemzeti tehetség program keretein belül általános és középiskoláknak tart műszaki-informatikai pályaorientációs és robotikaversenyeket népszerűsítő programsorozatot, nemrég a devecseri intézményben is bemutatkozott Fotó: önkormányzat

A Gárdonyi Géza Általános Iskolában a felsősöket egy nem mindennapi programmal lepte meg az Edutus Egyetem. Robotokat vezérelhettek, drónos szimulációt próbálhattak ki és igazi „robotdoktorokká” is válhattak a diákok a négyállomásos interaktív programon. A műszaki és informatikai pályák sokrétű világával, az egyetem képzéseivel és egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny lehetőségeivel ismerkedhettek meg a tanulók. A program kiemelt célja a lányok bevonása a technológiai alapú versenyekbe, továbbá, hogy műszaki és informatikai pályákat – mint lehetséges karrierutakat – mutasson be a fiataloknak, nemtől függetlenül. A program mottója: Egyenlő eséllyel a műszaki pályákon. A nem nem lehet kérdés.

Forrás: önkormányzat

Az Edutus Egyetem vezérigazgatója, Árvai-Füleki Judit az esemény megnyitóján egy Lego Spike robotot, illetve a versenyeken való részvételhez szükséges Spike kiegészítő készletet, valamint az idei World Robot Olympiad versenypályát és hozzá tartozó pályaelemeket adott át az iskolának. A felsőoktatási intézmény ezzel segíti és ösztönzi a tanulók versenybe történő bekapcsolódását. A program végén a gyerekek közül a legszerencsésebbek kisorsolt ajándékcsomagokat vehettek át. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában