Rajz-, tanulmányi és fotópályázat

2024.03.25. 19:00

A vizet és a békét is képesek lerajzolni

Víz a békéért címmel hirdetett idén 28. alkalommal rajz-, tanulmányi és fotópályázatot a Bakonykarszt Zrt.

Tóth B. Zsuzsa

A versenyre Veszprém vármegye 62 iskolájából több mint 1000 pályamű érkezett. A díjazottak közül a helyi iskola tanulói sem hiányoznak. A 7. osztályból Paál András Richárd, Gelencsér Ábel és Román Richárd Bálint harmadik helyezést ért el, Kolompár Rubina és Laki Zsombor különdíjban részesült. Tóth Gréta, az iskolából tavaly elballagott tanítvány pályamunkájával első helyezést ért el. 

kép: Paál András Richárd, Gelencsér Ábel, Román Richárd Bálint, Kolompár Rubina és Laki Zsombor, valamint felkészítőjük, Török Péterné
kép: Paál András Richárd, Gelencsér Ábel, Román Richárd Bálint, Kolompár Rubina és Laki Zsombor, valamint felkészítőjük, Török Péterné
Fotó: iskola

A diákok felkészítő tanára, Török Péterné szerint a víz világnapja alkalmából gyerekeknek meghirdetett pályázati munkák mindig nagyon figyelemfelhívók. A tudatos, pozitív személyiségformálás értékeink megőrzése érdekében, a gyerekek szívből jövő üzenete cselekvésre ösztönöz. Az ivóvíz olyan kincsünk, amely életfeltételeink közé tartozik, és nem végtelen. Számunkra természetes, hogy folyik a víz, ha kinyitjuk a csapot. De azt is tudjuk, hogy van olyan része földünknek, ahol nagyon sok ember szenved ivóvízhiánytól. 

A gyerekek által készített képek komoly üzenetet hordoznak, tegyünk mi is az ivóvíz védelméért és környezetünk megóvásáért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában