A választék fafajtákból igencsak bőséges

2024.03.16. 18:00

Facsemeték ingyenesen a lakosságnak

Tavalyi akciójához hasonlóan idén is ingyenes facsemeték, több mint nyolcszáz vár gazdára, melyeket egy faiskola oszt ki a helyi érdeklődőknek. A mozgalmat, amely a környezet fásítását tűzte ki célul a facsemeték által, a Tízmillió fa Alapítvány szervezi.

Benkő Péter

A facsemeték ingyenes kiosztása a fásítási mozgalmat támogatja

Forrás: Ábrahám Edit

Az adományozott erdészeti facsemeték húsz és száz centiméter magasak, és saját területen lehet azokat elültetni. A választék fafajtákból igencsak bőséges, csaknem húszféléből lehet választani, így többek között hárs, fűz, nyír, juhar, platán és szil fajtákból. Vadkörte, vadalma, vadszilva és más, ültetésre váró ingyenes csemete is várja a területüket szépíteni kívánókat.

A facsemeték ingyenes kiosztása a fásítási mozgalmat támogatja
Forrás: Ábrahám Edit

A faiskola ingyen adja a csemetéket, de szívesen elfogadják az alapítvány részére felkínált adományokat, hiszen ezzel segíthető a fásítási mozgalom.

A csemetéket március 18-án, hétfőn 14 és 17 óra között osztják a Rákóczi u. 16. szám alatti TESZ raktárban azok számára, akik szeretnék befásítani a saját területüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában