Zeneverseny

2024.03.23. 12:38

Két nívódíj az ajkai furulyaversenyen

A megszokott nagy érdeklődés mellett rendezte meg a Kocsár Miklós Zeneiskola a XII. Bedők László Veszprém Vármegyei Furulyaversenyt március 20-án.

Tisler Anna

A zsűri – Prehoffer Gábor furulyaművész, a Szombathelyi Szakközépiskola és Gimnázium, a Bécsi Városi Zeneiskola és a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának oktatója, valamint Koltai Zsófia, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola tanára – két nívódíjat is odaítélt a tehetséges növendékeknek.

Fotó: Gyarmati László

A balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, Kázár Liliána és Simon Dorka a második korcsoportban neveztek és ezüst minősítést érdemeltek ki. Az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpontból érkezett harmadik korcsoportos Novák Bianka szintén ezüst minősítést kapott. A nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából hárman neveztek, az első korcsoportos Plósz Ádám, a második korcsoportos Serb-Szekfű Zsófia és Forintos Anna egyaránt ezüsttel zárt. A Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola öt versenyzővel érkezett. Az első korcsoportos Fuchs Kristóf ezüst, Szabó Emma Rozália arany, a második korcsoportos Holéczy Mihály és Varga Judit ezüst, a harmadik korcsoportos Erdei Péter arany minősítést érdemelt ki. A Ferencsik-zeneiskolás, második korcsoportos Tóth Sára ezüstöt kapott. A tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola második korcsoportos növendéke, Király Erik nívódíjban részesült, Bognár Olívia Benigna aranyat kapott, a harmadik korcsoportos Körmendi Tamás szintén nívódíjas lett. A Kisfaludy Sándor Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola harmadik korcsoportos növendéke, Kozma Elene ezüst minősítést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában