Új betegőrző monitor

2024.03.21. 08:00

Összefogva szerelték fel a mentőautót Révfülöpön

A Mi Otthonunk, Mi Jövőnk Egyesület tagjai és a forgalmazó jelentős támogatásának köszönhetően a mentőállomás egy új betegőrző monitorral gazdagodott.

Tóth B. Zsuzsa

Szalai László állomásvezető vette át a monitort Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A felszerelés ünnepélyes átadása során Nátrán Albin vezető mentőtiszt megköszönte a felajánlást. – Szinte pontosan két évvel ezelőtt indult el itt a nagyközségben a 24 órás szolgálat, az elmúlt évben már egy nagyobb, komfortosabb helyet kapott a mentőszolgálat. Egész évben 24 órás szolgálatot látunk el ezzel a gépkocsival. Célunk a mentőellátást közelebb vinni a betegekhez, erre nemcsak nyáron, hanem egész évben szükség van. Az egyesület egy hónappal ezelőtt keresett meg bennünket azzal, hogy két vállalkozás az itt dolgozó személyzetnek mindennap meleg ebédet tud biztosítani, a kapcsolatunk akkor kezdődött, ezzel a jelentős gesztussal. Akkor merült fel, hogy az itt szolgálatot teljesítő autó szinte mindennel el van látva, de egy betegőrző monitor hiányzik. A monitor a beteg paramétereit mutatja szállítás közben a mentőápolónak, így a beteg állapotáról sokkal teljesebb képet kapunk – mondta a mentőtiszt, és megköszönte a támogatók segítségét.   

Rig Lajos mentőápoló beszereli a monitort a mentőautóba Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Helyi kötődésre hivatkozva a forgalmazó cég tulajdonosa, Tóth Balázs elmondta, hogy az egymillió forint értékű gép árának 20 százalékát állták. A fennmaradó összeget a Mi Otthonunk, Mi Jövőnk Egyesületet e cél elérése érdekében támogatók állták: Hacker Ernő, Cséplő Lajos, Bogdán József Csécs Róbert, Szőke Gellért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában