Hagyományőrzés

2024.03.10. 15:03

Városi elismerés a Honvéd Bajtársi Klubnak

A honvédelmi hagyományőrzés, a közösségépítés és ismeretterjesztés érdekében végzett önzetlen, példamutató tevékenysége elismeréséül a pápai önkormányzattól Pro Publico-díjat kapott a Honvéd Bajtársi Klub. A díjban azok részesülhetnek, akik valamely területen a város múltjának megőrzésében tartósan kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, vagy olyan eredményt értek el, amellyel a város és közössége érdekeit szolgálták, jó hírnevét öregbítették.

Haraszti Gábor

Farkasdi Lajos elnök (balra) vette át az elismerést Áldozó Tamás polgármestertől

Fotó: Horváth Andrea

A pápai Jókai Mór Művelődési Központban nőnapi ünnepségre gyűltek össze a Honvéd Bajtársi Klub tagjai, amelyen Soós Gyula alezredes mondott ünnepi köszöntőt, majd Áldozó Tamás polgármester lépett a mikrofonhoz, aki ajándékkal érkezett az ünnepi alkalomra – írja a Pápai Médiacentrum. A polgármester elmondta, hogy a Honvéd Bajtársi Klub a város figyelemreméltó közössége, működésük alapvetően nem a nagy nyilvánosságnak szól, hisz egy hivatásrend nyugdíjasait fogja össze a közösség, ugyanakkor nagy siker volt például a fiatalokat megszólító vetélkedősorozatuk. 

A szellemi és fizikai feladatokat egyaránt tartalmazó megmérettetést azzal a céllal szervezték, hogy elősegítsék a fiatalok hazafiasságra, valamint egészséges, sportos életmódra való nevelését, illetve népszerűsítsék köreikben a honvédséget, a katonai pályát, valamint jelentkezőket toborozzanak a honvédség számára. A köszöntő végén adta át a városvezető az elismerést Farkasdi Lajos elnöknek, aki köszönetét fejezte ki, és ígéretet tett, hogy továbbra is az elismeréshez méltóan tevékenykednek majd.

A klub nőnapi ünnepségén Kapi Gábor nyugállományú százados lépett fel, katonadalokat, magyar nótákat és népdalokat énekelt, s a műsor végén még a Vidám Nagyikkal közösen is előadott egy dalt. A hölgyek virágot kaptak, s finomságokkal, zenével, kötetlen beszélgetéssel tették teljessé a programot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában