Elismeréseket adtak át

2024.04.03. 20:00

Állami kitüntetetteket fogadtak a veszprémi Városházán (galéria)

A március 15-ei nemzeti ünnepen állami elismerésben részesült veszprémieket és a városhoz kötődő polgárokat fogadott szerdán a Városházán Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP). A tavalyi év után másodszor szervezték meg az ünnepséget.

Juhász-Léhi István

Vannak szakmai és nagyvárosi díjaink, de nemcsak mi ítéljük meg a városért dolgozók munkáját, hanem országos elismerések is vannak. Láthatjuk, minden évben egyre több Veszprémhez kötődő teljesítmény van, amely nemcsak nekünk fontos, hanem az országnak is.

Állami kitüntetettek fogadása.
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Utóbbi elismeréseket nem egy pontos helyhez kötik, hanem a nemzethez való hozzájárulásként ítélik meg – mutatott rá a városvezető. – Ezért fontos, hogy helyben is megköszönjük azoknak, akik országos elismerésben részesültek. Nagyon büszkék vagyunk erre a teljesítményre. Minden elismerés – legyen az helyi vagy országos – egy célt jelöl ki. Azt, hogy érdemes többet tenni, mint az átlag – fogalmazott Porga Gyula. Hangsúlyozta, a díjátadásoknál nem az átlagos teljesítményt ismerik el, hanem az átlag felettit. Hozzátette, a díjazottak munkája inspirálja a többieket is.

Porga Gyula ezután Ovádi Péter országgyűlési képviselővel (Fidesz-KDNP) apró ajándékokat adott át az ünnepelteknek. A hölgyek virágcsokrot, az urak érsekségi bort vehettek át. Az eseményen mások mellett részt vett Brányi Mária alpolgármester is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában