Speak english or die

2024.04.03. 16:00

Beszélj angolul vagy halj meg!

Senkit nem szeretnénk elijeszteni a nyelvtanulástól. A „speak english or die”, magyarul beszélj angolul vagy halj meg feliratot minden bizonnyal indulatból, egy rosszul sikerült felelet, dolgozat kapcsán festették fel az egyik veszprémi trafóház oldalára anno. Évek óta ott díszeleg. Ennyire nehéz lenne megtanulni angolul?

Benkő Péter

Nem hisszük, lévén, hogy a mai világ, különösen az online-világ egyenesen megtanít, de mindenképpen rákényszerít bennünket az angol nyelv elsajátítására. Ilyen vagy olyan szinten, jól vagy kevésbé jól, de szinte nincs már, aki ne értene ezen a világnyelven. Jómagam még "papír alapon" kezdtem önszántamból angolul tanulni, majd részben eljártam egy tanfolyamra, mely felkészített a sikeres nyelvvizsgára. Tanulj, beszélj, menni fog!

Beszélj angolul vagy halj meg... az elkövető már beszél, különben nem festette volna fel a mondatot
Fotó: Benkő Péter Roland/Napló

Az említett trafóház pedig közel van egy középfokú oktatási intézményhez, ezért nagy a valószínűsége, hogy egy indulatos, felháborodott diák írta rá feketével a feliratot – de hát ezek szerint valamennyire mégis beszél angolul. Ezt, a pozitív oldalát kell nézni, és akkor minden rendben lesz. Bár szünidő van, de – jó nyelvtanulást kívánunk!

Az angol nyelvű felirat egy középfokú oktatási intézmény közelében díszeleg a trafóházon
Fotó: Benkő Péter Roland/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában