Munkák az utakon

2024.04.05. 08:00

Figyelem! Jön a 71-es főút felújító festése

A tavasz beköszöntével milyen munkák várnak társaságukra Veszprém vármegyében? – kérdeztük Pécsi Norbert Sándort, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjét, aki készséggel válaszolt lapunk kérdéseire.

Juhász-Léhi István

Megtudtuk, a március 15-i téliüzem-zárást követően az egyik legsürgősebb feladat a tél elején kihelyezett hófogó rácsok beszedése. Ezen túl a kedvező időjárás beköszöntével növényzetgondozási feladatokat látnak el (belógó ágak eltávolítása, útcsatlakozások beláthatóságának biztosítása, cserjézési munkák), továbbá a szegélyek melletti takarítási munkákat, padkajavításokat is végeznek.

– Emellett ilyenkor fontos feladat a hidak, átereszek környezetének tisztítása, a betonfelületek mielőbbi sómentesítése, mosása, a szélességjelzők tél utáni tisztítása és a sérült elemek cseréje is. A közlekedők folyamatosan találkozhatnak munkálatokat végző brigádokkal az országos közutakon vagy az utak menti területeken, ezért mindenkit arra kérünk, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen a saját és kollégáink biztonsága érdekében – fogalmazott lapunknak Pécsi Norbert Sándor. – Március közepe óta működnek a melegaszfalt-keverő telepek, így azóta folyamatosan végezzük a meleg aszfaltos kátyúzási munkákat a vármegye 1630 kilométer hosszú közúthálózatán. A burkolatjelfestési munkák szintén március közepétől kezdődtek el. Elsőként a főutak burkolatjeleinek festését, felújítását végezzük – fogalmazott az osztályvezető. 

Áprilisban a 71-es főút felújító festése kerül előtérbe, hogy az idegenforgalmi szezonban ott már ne korlátozzák a forgalmat. A héten a Magyar falu program támogatási forrásainak köszönhetően megkezdhették az Alsóörs–Veszprém összekötő út felújítását Felsőörs és a 73-as főút között. Jelenleg a burkolat profilmarása zajlik, jövő héten félpályás lezárás mellett az aszfaltozási munkák is megkezdődnek. A munkálatok április végéig bizonyosan eltartanak, addig is a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában