Hatalmas megtiszteltetés számára

2024.04.04. 18:00

Hegedűs Barbara a Fidesz–KDNP EP-listáján

A Fidesz országos elnöksége a KDNP-vel egyetértésben döntött a kormánypártok 2024-es európai parlamenti listájának javaslatáról, amelyet a Fidesz választmánya április 15-én fogadhat el, derült ki csütörtökön. Új jelöltként szerepel a listán a 14. helyen Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere.

Juhász-Léhi István

A Fidelitas külügyi vezetője a Naplónak elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje lehet, és a jövőben is a magyar érdekekért fog dolgozni. Hegedűs Barbara Veszprémben él férjével és gyermekeivel. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen doktorált. Az egyetemi évek alatt gyakorlati programban vehetett részt Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Spanyol és angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Hegedűs Barbara összefoglalta, hogyan jutottak el a pályázattól a megvalósításig, ismertetve a folyamatokat Fotó: Fülöp Ildikó
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

Hegedűs Barbara 2010-ben csatlakozott a Fidelitashoz, a Fidesz ifjúsági szervezetének 2015 óta a külügyekért felelős alelnöke. 

Jelenleg 13 képviselője van a magyar kormánypártoknak az EP-ben, 12 fideszes és egy KDNP-s.

A 2024-es európai parlamenti választást június 9-én tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában