Összefogással a településükért

2024.04.07. 15:30

Közösségi falutakarítás medertisztítással, szemétszedéssel Aszófőn

Jákói Bernadett

A patakok, vizes élőhelyek medrét közösségi összefogással tisztították ki

Fotó: Jákói Bernadett

Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a falu vezetősége a Mozdulj, Aszófő! elnevezésű, mozgással, sporttal kapcsolatos közösségi rendezvényt. Ezúttal a sport- és az esélyegyenlőségi versenyek mellett a környezet szépítésére helyezték a hangsúlyt a szervezők.

Közel negyven fő – a legkisebbektől a legidősebbekig – érkezett a kultúrház előtti térre, ahol a szemétszedéshez szükséges eszközöket vehettek magukhoz a lelkes lakosok. A település több pontján is szükség volt a zöld felületek takarítására, s a munka része volt a patakmeder-tisztítás is. Az Aszófőn átfolyó, jelentős helyi értéknek számító patakok medrét és környékét tisztították meg hulladékoktól.

– Minden évben megrendezzük a Mozdulj, Aszófő! elnevezésű napot, de idén úgy döntött a képviselő-testület és a Szociális és kulturális alapítvány elnöksége, hogy kivételesen nem a sportra, hanem a település közterületeinek tisztítására fektetjük a hangsúlyt. Aszófő útjai mellett folyamatosan gyűlik az áthaladó forgalom miatt a hulladék, s úgy döntöttünk, hogy ezeket összeszedjük. Van néhány patakmedrünk, amelyek megtisztítása nem egyemberes munka, szükség van a közösségi összefogásra. Egy fát is elültettünk a játszótéren egy, a közelmúltban fiatalon elhunyt, közkedvelt aszófői lakos emlékére – mondta el Keller Vendel polgármester, aki kifejezte köszönetét minden aszófői lakosnak, akik részt vettek az eseményen.

A közösségi program résztvevőit bográcsebéd várta az önkormányzat szabadtéri telephelyén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában