Helyi közélet

2024.04.08. 13:00

Őrzik a húsvéti hagyományokat

Színes programokkal várta az érdeklődőket a nemesgulácsi önkormányzat a húsvéti hétvégén.

Szijártó János

Nagypénteken délután kézműves foglalkozáson ismerkedhettek meg a gyerekek különböző tojásfestési technikákkal, készíthettek húsvéti díszeket, majd az Eötvös Károly Megyei Könyvtár jóvoltából a Tekergő Bábszínház Répatorta című műsorát tekinthették meg. Mindenki aktív részesévé vált a jó hangulatot teremtő, humoros darabnak. A folytatás is népszerű volt, hiszen húsvétvasárnap locsolóbálban szórakozhattak a táncolni vágyók. A remek hangulatú esti programon az Adrenalin Retró és Bulizenekar gondoskodott a zenéről, illetve a Táncoló Talpak Tánccsoport is fellépett és egy újabb koreográfiával lepte meg a közönséget.

Nem hagyják kiveszni a húsvéti hagyományokat Nemesgulácson
Nem hagyják kiveszni a húsvéti hagyományokat Nemesgulácson
Fotó forrása: Nemesgulács önkormányzata

Húsvéthétfőn a hagyományokhoz híven a nemesgulácsi Zöldágjárás, avagy bújj-bújócska zenés játékába kapcsolódhattak be az érdeklődők. A nemesgulácsi Bújj-bújócska több évtizedes múltra nyúlik vissza, a környéken itt maradt meg a legeredetibb formában, Papp Tibornénak köszönhetően, aki idős kora ellenére az idei évben is irányította a felvonulást, majd közös játékba invitálta a résztvevőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában