Act Local! Green Startup Challenge

2024.04.04. 16:00

Üzleti fenntarthatósági versenyen szerepeltek a pápai diákok

Az Act Local! Green Startup Challange vállalkozói környezetvédelmi verseny két fordulóját is sikerrel teljesítette a pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapata. A kilencedikesek az országos összevetésben a középmezőnyben végeztek.

Haraszti Gábor

Az Act Local! Green Startup Challenge egy olyan, középiskolásoknak szóló verseny, aminek célja, hogy a diákok megértsék a fenntarthatóság és az üzleti lehetőségek közötti kapcsolatot, valamint lehetőséget kapjanak vállalkozói képességeik fejlesztésére. A verseny hosszú távon egy olyan lehetőséget nyújt a diákoknak, ahol gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a fenntartható gazdaság és a zöld vállalkozások terén, valamint megtanulják ezen tudásukat a való életben is alkalmazni.

Az Újrahasznosítók csapata (balról Szente Zsolt, Veilandics Amira, Horváth Gyula)
Az Újrahasznosítók csapata (balról Szente Zsolt, Veilandics Amira, Horváth Gyula)
Fotó: iskola

A pápai iskola Újrahasznosítók nevű csapata az első fordulóban egy harminc kérdésből álló Redmenta tesztet töltött ki a környezettudatosság témakörben, a második feladat egy kreatív, vállalkozói projekt létrehozása volt, melynek tartalmaznia kellett a munkaterv néhány elemének megvalósítását, a jövőbeli tervek felvázolását. Bár a petőfiseknek a harmadik, végső fordulóba nem sikerült továbbjutniuk, de az első két feladat teljesítése után a pontokat összeadva a 11. helyen végzett a csapat, ami azért is szép eredmény, mert most vettek részt először ilyen jellegű versenyben a csapattagok, akik sok hasznos információval gazdagodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában