Balaton-konferencia

2024.05.06. 11:06

Többnapos program a vitorlázóknak

A vitorlázás idegenforgalomban betöltött mind jelentősebb szerepéről is beszélt Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, a Balatonfüred Yacht Club ügyvezetője, a Balatoni Kör tagja a veszprémi ActyCityben rendezett Balaton-konferencián, amit a Portfolio szervezett a minap. A konferenciát Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitotta meg.

Kovács Erika

Böröcz István egy színpadon rendezett beszélgetésen vett részt a Balatoni Kör tagjaival, ahol egyebek mellett a vitorlázásról, Balatonfüredről, a balatoni idegenforgalomról beszélt. Azt mondta, a megnövekedett igények miatt jelentős kikötőfejlesztések történtek, illetve jelenleg is folyamatban vannak, mert a vitorlázás egyre népszerűbb.

Böröcz István: egyre népszerűbb a vitorlázás
Böröcz István: egyre népszerűbb a vitorlázás
Fotó: Portfolio

A beszélgetésen elhangzott még, a Balatoni Kör a régió mozgatórugója. Összefogással egymást ajánlják annak érdekében, hogy igazán izgalmas és változatos képet mutassanak a Balatonról. A cél, hogy növekedjen a vendégéjszakák száma a régióban, ebből a szempontból meghatározóak lehetnek például a minőségi balatoni borok és pálinkák, a helyi alapanyagok beépítése a szállodai reggelik választékába, valamint a balatoni halak. Beszéltek arról is, hogy a vitorlásturizmust miként lehet bekapcsolni a gasztronómiába és a borturizmusba. Céljuk, hogy többnapos programot állítsanak össze azoknak, akik vitorlással szeretnék körbejárni a tavat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában