túlmutatnak a város határain

2018.05.11. 10:00

Néptánc és lovas programok várják hétvégén a Pápára látogatókat

Két olyan nagyszabású, többnapos rendezvényt is tartanak a hétvégén Pápán, amik jóval túlmutatnak a város határain.

Polgár Tibor

Az idei lovasmajális is látványos programokat ígér a közönségnek Archív fotó: Polgár Tibor / Napló

Huszonkét egyesület mintegy 750 táncosa vesz részt a 17. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozón, aminek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színházépülete ad otthont május 11-én és 12-én, pénteken és szombaton. Baán Éva szervező elmondta, Pápán 1998 óta kétévente rendeznek ifjúsági néptánctalálkozót, mely nem verseny, ám a szakmai zsűri az itt látható bemutatók alapján hívja meg a fellépőket a budapesti Néptáncantológia nevű programra. Mint mondta, a produkciókat kiváló szakemberek értékelik majd, a tánccsoportok vezetői pedig szakmai útmutatást is kapnak tőlük a munkájuk folytatásához.

Az idei lovasmajális is látványos programokat ígér a közönségnek Archív fotó: Polgár Tibor / Napló

Szabadkai Verita, a házigazda JMSZK igazgatója kiemelte, a bemutatók pénteken 17 órakor kezdődnek a színházteremben, majd szombaton 15.30-tól folytatódnak. Hozzátette, a város idén is változatos programokkal és kedvezményekkel fogadja a táncosokat. Áldozó Tamás polgármester megjegyezte, az esemény nagysága és a résztvevők száma is mutatja, hogy kiváló munka folyik a pápai néptáncosok körében.

- Ezek a találkozók nemcsak a pápai néptáncnak használnak, hanem az egész magyar néptánckultúra épülését is szolgálják – fogalmazott Áldozó Tamás városvezető.

Május 11. és 13. között, péntektől vasárnapig kilencedik alkalommal szerveznek lovasmajálist a Pápai Lovasiskolában. Pénteken nyílt napra invitálják az óvodásokat és az iskolásokat, a foglalkozás során a gyerekek belekóstol-hatnak a lovaséletbe, a lovas-sportba. A szombat a lovas show-műsorokról szól: egyebek mellett lesz fogathajtó- és díjlovagló-bemutató, pónigaloppverseny, míg Hamza Viktória a lovak szabadon idomítását szemlélteti majd. Idén countrytánc és western-lovasbemutató ugyancsak színesíti a palettát, illetve a gyerekek számára szabadidős ügyességi feladatokat is szerveznek. Szombaton az egyes programelemek folyamatosan követik egymást nyolctól 18 óráig. A hagyományokhoz híven a rendezvény díjlovagló és díjugrató versenyszámokkal zárul vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában