Telt házas érdeklődés

2018.06.05. 20:36

Régi hangszeres zenészek gálaestje Gannán

Telt házas érdeklődés mellett tartottak gálaeset a régi hangszeres zenészek számára a gannai művelődési házban.

Polgár Bettina

Fotó: Gannai önkormányzat

Az esemény a Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa, valamint Ganna Község Önkormányzata és a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében valósult meg.

Ábrahám Tiborné, a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, a településen szállásolták el a program vendégeit, a mintegy 15 zenészt és kísérőiket.

– Az ország több pontjáról, Baranya, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéből is érkeztek zenészek, akik a gálaest során harmonikán, citerán és szájharmonikán játszottak – fejtette ki Ábrahám Tiborné.

A Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kiemelte, az előadás nagyon tetszett a falu lakóinak és a környékbelieknek, így telt házas érdeklődés kísérte a műsort a helyi kultúrházban. – A Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa képviseletében érkezett vendégek is nagyon meg voltak elégedve mindennel, így nem kizárt, hogy a későbbiekben hasonló programoknak is otthont ad még a település – fűzte hozzá Ábrahám Tiborné.

Fotó: Gannai önkormányzat

A rendezvény másnapján német nyelvű szentmisét tartottak a Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániatemplomban és a gannai mauzóleumban. Az eseményen a régi hangszeres zenészek mellett a Gannai Asszonykórus is közreműködött, majd a Hősök emlékművénél közös koszorúzással zárták a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában