Ünnepélyes hangulatban

2018.08.30. 11:30

Utcabállal és tűzijátékkal zárult a Csopak-napok programsorozata

Fergeteges koncertek, frenetikus hangulat, több ezer ember, kiváló borok, pálinkák, finom ételek. Ezek jellemezték a Csopak Napokat, melyet hagyományosan a Fürdő utcai nagyparkolóban tartottak.

Szendi Péter

Borlovagokat avatott a Balatonvin Borlovagrend a Csopak-napokon. Ez alkalommal Hajdu Márk, Szikra Dániel és Nagy Csaba lett tagja a közösségnek

Fotó: Szendi Péter

Az első napon három új borlovagot avatott a Balatonvin Borlovagrend. Az ide idei évben Hajdu Márk, Szikra Dániel és Nagy Csaba lettek a borlovagok. Az avatás után lépett fel a Blue Cafe Band, akik több zenei irányzatot is megszólaltattak, legyen szó blues, funky, latin, jazz vagy rock dalokról. Őket követe Magyarország legkeresettebb, leginkább foglalkoztatott rockabilly zenekara, a Mystery Gang, akik idén ünnepelték fennállásuk huszadik évfordulóját. Egri Péter vezetésével a banda fergeteges koncertet adott, egy tűt sem lehetett leejteni a nagyszínpad előtt, olyan sokan táncoltak.

Másnap a Polski Fiat 125 P Klub autós felvonulására került sor az Üdülőfalu és Kempingből. Közel száz Polski és FSO, rendőri felvezetéssel vonult fel Csopak utcáin. Magyarországon minden második évben rendeznek a lengyel autócsodákból találkozót, a községbe negyedszer jöttek el, főleg Lengyelországból. Este a pécsi Eurodance Táncshow fiatal, tehetséges táncosai léptek fel, versenyzőik hazai és nemzetközi versenyeken is jelentős sikereket értek el. Őket követte Rakonczai Imre, aki egy szál pianóval megmutatta, hogy az élőzenének micsoda varázsa van. A kiváló zenész most először lépett fel Csopakon, de a közönség reakciójából ítélve, biztos, hogy nem utoljára. A szerény és alázatos zongoristát a Jambalaya zenekar követte. A New Orleans-i zenét játszó együttes 2005-ös alakulása óta, számos sikeres állomáson van túl, szerencsére mindezt Csopakon is megmutatták.

A harmadik nap egy igazi, vérbeli boogie-woogieshowval kezdődött, ahol három zongorista és egy dobos pazar koncertet adott. A zenekar tagjain látszott, hogy élvezik mindazt, amit csinálnak, a közönség pedig mindezt vastapssal honorálta. Őket követte a Balatonalmádiból érkező Frisson zenekar, akik megörvendeztették a publikumot, széles, zenei palettájukkal. Nagyon sokan táncoltak és énekelték együtt az együttessel, a legnagyobb magyar és külföldi világslágereket.

Borlovagokat avatott a Balatonvin Borlovagrend a Csopak-napokon. Ez alkalommal Hajdu Márk, Szikra Dániel és Nagy Csaba lett tagja a közösségnek
Fotó: Szendi Péter

 

Az utolsó napon a római katolikus templomban ünnepi búcsúi szentmisét tartott Hancz Gábor Tamás premontrei szerzetes. A prédikáció természetesen a legnagyobb magyar király életművéről és a mai magyarságról szólt. Sokat lehetne tanulnia a ma emberének tőle a hit erejéről, az evangéliumi igazságokról és az alázatos szeretetről. Ezután megszentelte az új kenyeret, melyet Ambrus Tibor polgármester megszegett. Este a nagyszínpadon folytatódtak tovább a színvonalas programok. Legelőször a Csopak Táncegyüttes lépett fel, a közönség nagy örömére. Ismét megmutatták a magyar virtust, és jó volt látni a gyerekeket, az utánpótlást, ahogy ropták a színpadon. Ezután Ambrus Tibor polgármester megtartotta ünnepi beszédét. A település első embere szerint sokszor tévedünk, és gyakran talán nem is ismerjük fel a hibáinkat, de amíg mindannyiunkat az a jobbító szándék vezet, ami nemzetünk minden tenni akaró tagját fontossá tette, addig nincs okunk aggodalomra a jövőt illetően. Az államalapítás célja ez volt. Az, hogy mindannyian, még, ha néha bizonyos kérdésekben széthúzva is, itt éljünk és dolgozhassunk együtt egy boldog jövőért. Az ünnepi köszöntő után a Petőfi Színház művészei: Halas Adelaida, Keller János, Kőrösi Csaba és Módri Györgyi léptek a színpadra, akik a nemzeti ünnephez méltó műsort adtak elő, versben és dalban is megemlékezvén Szent István királyról, és az államalapításról. Ezután látványos tűzijátékra került sor a strandnál, több ezren figyelték a gyönyörű fényeket a partról és a parkolóból. Az idén Gizella-díjjal kitüntetett Rulett együttes, fantasztikus hangulatú utcabáljára rengetegen táncoltak, még a székeket is arrébb kellett tolni, hogy elférjenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában