Színpompás remekművek

2018.09.15. 07:00

Évfordulós kiállítással ünnepelt a felsőörsi Kézműves Szalon

A Kézműves Szalon ötéves fennállása alkalmából kiállításra került sor a civil házban. Sokan jöttek megtekinteni a tárlatot, olykor bizony kicsinek tűnt a terem, de ahogy szokták mondani, sok jó ember kis helyen is elfér.

Szendi Péter

A gyönyörű alkotásokat felvonultató tárlatot Méri-Kocsor Katalin (jobboldalt) nyitotta meg Fotó: Szendi Péter

A színpompás alkotásokkal tarkított tárlatot Méri-Kocsor Katalin nyitotta meg.

– 2013 februárjában pár lelkes asszony úgy gondolta, ha már közös az érdeklődési körük, és mindannyian nyitottak valami újra, akkor ne külön-külön munkálkodjanak, hanem tegyék meg ezt együtt. Megalapították a Kézműves Szalont, és minden szerdán összejönnek alkotni. Ennek pedig rengeteg előnye van, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki másban jó, másban ügyes. Egymást támogatva, segítve rengeteg szép műalkotás született. Csak körül kell nézni, hiszen ezek a dísztárgyak önmagukért beszélnek.

A gyönyörű alkotásokat felvonultató tárlatot Méri-Kocsor Katalin (jobboldalt) nyitotta meg Fotó: Szendi Péter

A sokszínű tárlaton megtekinthető volt az üveg- és tex­tilfestés, ékszerkészítés, gyöngyfűzés, az érdeklődők mindenféle technikával találkozhattak. A dísztárgyaknak csak egy részük volt most látható, hiszen karácsonykor és húsvétkor az ünnepeknek megfelelő, aktuális díszeket tárják a közönség elé.

– Egy picit mindenkinek meg kellene állnia, és találnia kellene valami olyan elfoglaltságot, melyben örömét leli, s amelytől egy kicsit lélekben feltöltődik. Az alkotás örömét magam is jól ismerem, amikor valakinek elkészítek egy személyre szóló ajándékot, az kétszeres örömet jelent. Egyszer, mikor átadom, egy hálás, csillogó szempár a jutalom, máskor meg büszkeséggel tölt el, büszke lehetek magamra, hogy igen, ezt én csináltam, sem időt, sem energiát nem sajnálva, szeretettel elkészítve, ez nagyon jó érzés – zárta szavait Méri-Kocsor Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában