Akinek a madarak is Chopint énekelnek

2018.12.19. 19:14

Balatonalmádiban mutatták be az Érdi Tamásról szóló kötetet

Érdi Tamás zongoraművész életútját és az Érdi család történetét is megismerhetik az olvasók egy napokban bemutatott kötetből.

Marton Attila

É. Szabó Márta, Fábiánné Sáray Anna és Érdi Tamás az almádi kötetbemutatón

Fotó: Marton Attila/Napló

Az Akinek a madarak is Chopint énekelnek című könyv szerzője É. Szabó Márta, a muzsikus édesanyja. A kötetbemutatón a szerzőt és Érdi Tamást Fábiánné Sáray Anna, a Pannónia Kulturális Központ megbízott igazgatója kérdezte. Bevezetőjében kiemelte, a kötetből a család sorsa mellett az elmúlt évtizedek kulturális és televíziós története is kirajzolódik.

É. Szabó Márta, Fábiánné Sáray Anna és Érdi Tamás az almádi kötetbemutatón Fotó: Marton Attila/Napló

É. Szabó Márta kérdésünkre elmondta, a kötet megírásához azért látott hozzá, mert úgy gondolta, olyan egyedi történet Tamásé, amit meg kell mutatnia másoknak. Mint ismert, Érdi Tamás koraszülöttként jött világra, látását egy hibás inkubátorkezelés miatt vesztette el. Ötévesen kezdett zongorázni, ma már ország- és világszerte ismerik, a zene csodát tett vele, hangsúlyozta édesanyja. Hozzátette, Tamás életútja tele van küzdéssel, története másoknak is segít, akik hasonló gondokkal küszködnek. A könyv időrendben beszéli el az eseményeket attól az időponttól, hogy É. Szabó Márta kórházba került és megszületett Tamás. Kiemelte, azokban a napokban az adta az erőt számára, hogy visszaemlékezett a Vörösberényben töltött gyermekkorára. A kötetet Érdi Sándor, a szerző férje, Tamás édesapja lektorálta. A bemutatón arról beszélt, az, hogy fiuk eljutott a világhírig, nagyon sokaknak köszönhető a család mellett: a kötet megmutatja azt a segíteni akarást is, amit az emberektől kaptak vissza itthon és külföldön például Tamás kezelései során.

A kötet első fele Érdi Tamás világrajövetelét és a kezelések időszakát mutatja be, második fele pedig a zongoraművész fel­ívelő karrierjét tárja az olvasó elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában