nemesszalókon zárult a turné

2019.01.23. 22:08

Frenetikus sikert arattak a pápai fúvósok

Különféle stílusokat bemutató, kirobbanó, felszabadító örömzenével zárult Pápa Város Fúvószenekarának újévi miniturnéja.

Laskovics Márió

A nemesszalóki kép közepén Horváth Adrián karnagy, jobbra Glassl Dominik, mint Freddie Mercury

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Pápa Város Fúvószenekara Nemesszalókon zárta a hagyományos újévi fúvósshow-miniturnéját múlt szombaton a zsúfolásig telt művelődési házban, ahol akkorát szólt az elmúlt tizenöt év és a Queen együttes slágereiből összeállított műsor, hogy majd' leszakadt a plafon. Horváth Adrián karnagy közölte, az első rész azt mutatta meg, milyen sokszínű lehet egy fúvószenekar repertoárja. Felcsendült többek között kortárs fúvószene, egyházzenei mű, klezmer, afrikai, valamint latin dallamvilág, swing, blues és diszkó.

A nemesszalóki kép közepén Horváth Adrián karnagy, jobbra Glassl Dominik, mint Freddie Mercury Fotó: Laskovics Márió/Napló

A miniturnét értékelve úgy fogalmazott, ez volt eddig a legnehezebb újévi show-juk, ám nagyon jól sikerült kivitelezniük. – Általában egy kicsit félünk, hogy mennyire tetszik az első fele, de úgy gondolkodunk, meg kell mutatnunk, hogy nem csak szórakoztató könnyűzene létezik. Szerencsére a közönség is vevő rá. Akik kimaradtak az élvezetből, nyáron pótolhatják – fűzte hozzá.

Az aranytorkú Ress Hajnalka kirobbanó energiát importált a show-ba. Jobbra Solti Ádám
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A szünetbeli pezsgőzést követően a rapszodikusan bohém második részben tetőzött csak igazán a hangulat. Glassl Dominik Freddie Mercury bőrébe bújva, megjelenésével és aranyköpéseivel idézte meg a néhai sztárénekest. A Queen hét legendás dalában a közreműködő énekesek közül a fellépéseken mindig kirobbanóan energikus, aranytorkú Ress Hajnalka vitte a prímet, de Ekanem Bálint Emota és Solti Ádám is kitett magáért. Az énekesek alá természetesen a megszokott színvonalon, azaz pazarul játszott a zenekar, a végén a közönség szűnni nem akaró vastapssal és ujjongással bírta több ráadásszámra a produkciót.

Az aranytorkú Ress Hajnalka kirobbanó energiát importált a show-ba
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A fúvószenekar, mint László Katalin konferálásából megtudtuk, nagy családként működik. Sok a párkapcsolat, a baráti szálak miatt járnak haza a próbákra az egyetemisták, a más városokban dolgozók. A fellépéseken túl közös programokat is szerveznek. A családtagok sokat segítenek be jegyszedőként, ruhatárosként, büfésként, vagy épp biztonsági emberként. Kezdetben egy koncerttel indult az újévi fúvós show, majd az ABBA-összeállítás hozott több előadást, s azóta egyre többen érdeklődnek a fúvószene iránt. A zenekar tagsága megküzd a műfaji sokszínűséggel, a koncertek növekvő mennyiségével.

Sok jó fúvós kis helyen is elfér. Jobbra Horváth Adrián karnagy vezényel
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Varga Jenő polgármester megjegyezte, fontosnak tartja, hogy a 'szalókiak helyben élhessék át a különleges kulturális élményt. A helyi lakosok igényét mutatja, hogy egyre többen vannak, a terem elérte befogadóképességének határait.

A nemesszalóki közönség szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg a különleges, ingyenes koncertet
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnök elmondta, öt éve kereste meg őket a faluvezető, hogy Nemesszalókon is adják elő a show-t. Azóta nagy örömmel jönnek minden évben, mert lelkes a fogadtatás. A műsor megegyezett a pápai előadásokkal, egy különbséggel: Fodor Bernadett operaénekes németországi kötelezettségei miatt nem tarthatott a bandával. Az elnök beszámolt róla, hogy várhatóan nyáron meghívásra Montenegróba is elviszik a show-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában