Fabulákkal vetélkedtek a hátrányos helyzetű diákok

2019.01.21. 07:00

Megyei mesemondó versenyt rendeztek Pápán

Veszprém megye gyógypedagógiai intézményei számára kiírt megyei próza- és mesemondó versenyt rendeztek pénteken a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben.

Laskovics Márió

Csikó Richárd mesél nagy beleéléssel a megyei próza- és mesemondó versenyen

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Rakonczay Zsuzsanna szervező gyógypedagógus elmondta, a megye öt városában – Ajkán, Pápán, Tapolcán, Várpalotán és Veszprémben – található egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény, és mindig ezen iskolák valamelyike adja az évtizedek óta megszervezett verseny helyszínét, attól függően, hogy melyik tudja vállalni. Tavaly szintén a Vajda iskola szervezte.

Csikó Richárd mesél nagy beleéléssel a megyei próza- és mesemondó versenyen
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Fontosnak tartjuk az iskolán belül a különböző területeket, ahol a gyerekek megmutathatják saját, különleges tehetségüket. Ezért vannak sport-, tanulmányi versenyek, zenei programok. A mesemondó versenyt azért gondoljuk elengedhetetlennek, mert a mai világban nem annyira olvasnak, és nem is hallgatnak mesét. Nekünk kell ezt a hiányosságot pótolni, hogy találkozzanak fabulákkal. És ne csak a tankönyvbeliekkel, hanem egyéb olyan szép történetekkel is, amelyek megindítják a lelküket. Azáltal hogy megtanulják, előadják, a többiek pedig meghallgatják, gazdagodnak, szereplési rutinnal, önbizalommal – mondta el Rakonczay Zsuzsanna.

Pente Anita remek átéléssel adta elő a választott mesét, meg is nyerte a felsős kategóriát
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mint megtudtuk, az idei versenyre három intézményből tíz diák nevezett. A gyógypedagógusok alkotta zsűri – Fribék Mária nyugdíjas gyógypedagógus, Csutorás Gáborné, Molnár Alexandra (Veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI), Müllerné Rabóczky Márta (várpalotai Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI), Erkiné Gáspár Alexandra, Fribékné Hochhaus Mária (pápai Vajda-iskola) – értékelése alapján az alsó tagozatban a dobogós sorrend: Lakatos Milán (Pápa), Tőke Marcell (Pápa), Karóczkay Rebeka (Veszprém). Különdíjban részesült Palkó Lilien (Veszprém). A felső tagozatban Pente Anita volt a legjobb (Pápa), a második helyezett Pozsár Attila lett (Veszprém), a harmadik helyen Csikó Richárd (Pápa) és Kovács Alexandra (Várpalota) végzett.

Valamennyi induló emléklapban, plüssfigurában, az első három helyezett oklevélben, könyvjutalomban, színezőcsomagban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában