finomságok és zene

2019.07.30. 16:00

Javában tartanak a balatonkenesei Keszegrágó Napok

Félidőhöz érkezett a település legújabb ingyenes fesztiválja, a tíz napig tartó Keszegrágó Napok programja.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/Napló

A tíznapos zenés-gasztronómiai programsorozatot július 26. és augusztus 4. között a Széchenyi Parkban rendezik meg, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a nyaralók, lakók, és minőségi szórakozásra vágyó környékbeliek megtalálhassák számításaikat a Balaton-partján.

A változatos zenei kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvére való stílust, a gasztroduvarban pedig a neki való finomságot. Az idei év kiemelt hala a keszeg, a hagyományos balatoni ételek mellett változatos halételekkel, különlegességekkel készülnek a szervezők, például mint a morzsában sült lazac, sáfrányos kaprimártással vajon piruló paradicsomos hagymás burgonyával. De található a helyszínen harcsapaprikás, kétféle halászlé, és persze keszeg, süllő, hekk, lazac minden mennyiségben.

A gasztroudvar ételekben és italokban is bővelkedik
Fotó: Horváth Virág/Napló

A fesztivál fergeteges retro partyval a Band of Streets és DJ Edgar koncertjével. A pop-rock vonalon színpadra lépett a szombati napon a Dirty Slippers és a Petőfi Rádióból jól ismert Chain Bridge Pop csapata.

Fotó: Horváth Virág/Napló

Augusztus 2-án Vastag Tamás hozza el a legnagyobb slágereket a Balaton partjára. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a környékbeli zenekarok meghívására, így felléphetett a Moldován Dixie Band vasárnap, valamint a Dogs n’ Roses és a Simplace vette birtokába a színpadot hétfő este.

A Dogs n’ Roses együttes fergeteges hangulatot teremtett a fesztiválon
Fotó: Horváth Virág/Napló

A hétfői napon Dogs n’ Roses együttessel indult el a buli a Balaton-partján. A Guns n’ Roses dalokat feldolgozó együttes női énekesével óriási erővel nyitotta meg az éjszakai koncertek sorát a színpadon. Semmiképpen sem beszélhetünk esetükben tribute bandáról, hiszen nem próbálnak meg hasonlítani az eredeti tagokra, de a legnagyobb különbség, hogy az énekesük nő.

Augusztus 1-jén zenés gyermekprogrammal és esti country show-val érkezik a Varnyú Country. Hétvégente pedig délutáni gyermekprogramok is várják a családokat.

Fotó: Horváth Virág/Napló

A Balatoni Horgászok Szövetségével együtt rendezik meg augusztus 3-án délután a II. Balatoni Horgászok Napja elnevezésű programot a fesztiválon belül. A halétel készítő versenyre a horgászok ingyenesen nevezhettek. A csapatok a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásának köszönhetően 3 darab 2 kg súlyú pontyot készítenek el. A zsűri az elkészült ételek ízvilága mellett a tálalást is értékeli majd. Az estét humorral fűszerezi Bihari Gellért, majd a Fourtissimo Jazz Orchestra produkcióját láthatják és hallhatják a Széchenyi Parkban. A tíznapos sorozat közkívánatra tánccal, mulatással zárul, Gyémánt Valentin, valamint a Matyi és a Hegedűs lép színpadra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában