Gazdag műsorkínálat

2019.09.20. 17:30

Tizenötödik évadát kezdte meg a Pegazus Színház

Jelentős változásokkal kezdte meg 15. évadát a Pegazus Színház: a pápai teátrumot működtető cég nonprofit, közhasznú gazdasági társasággá alakult át, a színészgárda háromnegyede kicserélődött, az aktuális szezon programkínálata pedig kibővült.

Polgár Tibor

Az évadzáró-évadnyitó társulati ülést pezsgős koccintás zárta Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A 2019/2020-as évadot is – a hagyományoknak megfelelően – társulati üléssel indította a népszerű teátrum a Szent István úti színházépületében, ahol Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt igazgatók köszöntötték a szép számban egybegyűlteket. A Pegazus vezetői részletesen ismertették a színház – finoman fogalmazva nem éppen zökkenőmentes – szervezeti átalakítását, ami szükségszerű volt a régóta tervezett fejlesztéshez, bővítéshez.

A színházat üzemeltető cég jogi státuszának megváltoztatásával kapcsolatos nehézségek elhárultak, így új alapokon nyugvó, remélhetőleg sikeresebb és több lehetőséget tartogató működés kezdődött. A 2018/2019-es évadban Végh Zsolt mellett a hosszú évek óta a társulathoz tartozó Valler Kata, valamint Antalfi Anett és Surinás Ákos alkotta a színészi csapatot, ám közülük csupán a társigazgató maradt az új szezonra, a távozó három fiatal helyére pedig Oláh Bella és Rózsa-Molnár Henrietta érkezett. Sarkadi Nagy László kiemelte, egy férfi színészt még mindenképpen szeretnének szerződtetni, így aki érez magában ambíciót, indíttatást ehhez a hivatáshoz, bátran jelentkezzen náluk. Ugyanígy várják a leendő játékmestereket a pápai Esterházy-kastélyba, egy hasonlóan érdekes, de könnyedebb munkakörbe.

Az évadzáró-évadnyitó társulati ülést pezsgős koccintás zárta Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az előző évadról mérleget vonva Sarkadi Nagy László kifejtette, a 2018/2019-es színházi idényben több mint hatezer bérletesük volt, és 20 ezernél is több néző tekintette meg a négy megyében bemutatott bérletes bábelőadásaikat. Egyéb bemutatóikkal, programjaikkal, családi napjaikkal, különféle fellépéseikkel, múzeumpedagógiai foglalkozásaikkal, illetve többek között az Esterházy-kastélyt érintő szerepvállalásukkal együtt összesen csaknem

50 ezer nézővel büszkélkedhetett a Pegazus. Végh Zsolttól megtudtuk, a 2019/2020-as évadban Az égigérő fa című magyar népmesét, az Andersen-féle Pöttöm Pannát, valamint Sarkadi Nagy László új darabját, az Egérrágta meséket láthatják majd a gyerekek a bérletes műsorban. Az ünnepi, 15. szezonjára a megszokottnál is bővebb kínálatot állított össze a színház vezetése. A hagyományos Pegazus-rendezvények mellett terveznek például jubileumi báb- és fotókiállítást, illetve az eltelt 15 esztendő előtt egy kiadvánnyal és egy baráti összejövetellel tisztelegnének. A februári Pegazus-farsangra mohácsi busók érkeznek majd, a népszerű mackókiállítás várhatóan 4500 játékmaciból fog állni, míg gyereknap alkalmából híres emberek játékaiból rendeznek tárlatot. Mindemellett a teátrum az évad során szeretné lecserélni az elhasználódott színházi székeit, ehhez támogatók jelentkezését várják, akiknek köszöntő műsorral is kifejezik majd a hálájukat.

Az évadzáró-évadnyitó társulati ülésen Sarkadi Nagy László hangsúlyozta, a Pegazus Színház a továbbiakban is az alapításkor lefektetett elvek mentén dolgozik: szórakoztatva nevelnek, miközben klasszikus, keresztény, polgári értékeket közvetítenek. A családias hangulatú eseményen bemutatkoztak a teátrum új színészei, rövid műsorral közreműködött több régi társulati tag, végül az összejövetelt pezsgős koccintás és állófogadás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában