mosoly mindenki lelkére

2019.09.29. 15:11

Új helyszínen rendezték meg a pápai mesepiacot

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesepiac, ahol a Jókai Kör különféle mesés játékot, szórakozási formát kínált a gyerekeknek.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jókai Kör Egyesület szervezésében mesenapot rendeztek a magyar népmese napja, Benedek Elek születésének 160., halálának 90. évfordulója alkalmából múlt pénteken a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.

A mesepiacon több asztalnál, a kör tagjainak segítségével próbálhatták ki magukat a gyerekek. Fekete köpenyben Rozgonyiné Csepregi Annamária programszervező elnökségi tag Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjainak, tanárainak dalcsokrával indult a rendezvény az ótemplomban, majd Rozgonyiné Csepregi Annamária programszervező elnökségi tag köszöntötte a megjelenteket, a munkácsysok mellett a Szent Anna Római Katolikus Óvoda, a Fáy András Lakótelepi Óvoda, és a Tókerti Óvodából érkező gyermekeket, kísérőiket, s az érdeklődőket. Mint mondta, a mese játék, csoda, hit és gyógyír. Mosoly mindenki lelkére. Benedek Eleknek nagyon sokat mesélt az édesapja, felnőve arra tette fel életét, hogy összegyűjtse szeretett nemzetünk népmesekincsét, s azt megossza e becses hazában élő nemzedékek sokaságával. Sírján az alábbi felirat olvasható: Jézus tanítványa voltam, gyermekekhez lehajoltam, a szívemhez fölemeltem, szeretetre így neveltem.

A meseteraszon kedvenc fabuláikat adhatták elő a gyerekek Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az előzetesen meghirdetett meseillusztráció-pályázat legjobbjainak díjazása után az udvaron gyerekzsivajtól hangosan, zsibongva kezdődött el a mesepiac, melyen több asztalnál, a kör tagjainak segítségével próbálhattak szerencsét a lurkók. Volt meseterasz, ahol elmondhatták kedvenc fabulájukat, továbbá meselottó, lencse- és babválogató verseny, mesedramatizálás, játszóház, társasjáték és kártyázás, valamint meseírás.

Lencse- és babválogató versenyen is összemérhették gyorsaságukat Fotó: Laskovics Márió/Napló

Rozgonyiné Csepregi Annamária elmondta, a harmadik mesepiacnak az előző évektől eltérően nem a Fő teret, hanem a kisebb, barátságosabb terű református múzeumot választották helyszínül. A rajzpályázaton Benedek Elek-mesét kellett illusztrálni, óvodás és általános iskolás gyerekek egyaránt neveztek, de csak az óvodásokat értékelték. Első helyezett lett Heizler Szofi (Fáy óvoda), második Wölfinger Liza (Fáy óvoda), a harmadik Berta Hanna (Tókerti óvoda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában