a régi iskola életét bemutató kiállítást mutattak be

2019.11.19. 20:00

Énekzene Emléknapot rendeztek a Veszprémi Petőfi Színházban

A hatvanhat évvel ezelőtt alapított egykori Ének-Zenei Általános Iskola emlékére rendeztek Énekzene Emléknapot a Veszprémi Petőfi Színházban a közelmúltban.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az értékmentő rendezvény keretében az elfeledett, leporolt egykori iskola szellemiségét, örökségét szerették volna felszínre hozni, megmutatni. A rendezvényen a Veszprémi Színház vezetőségének segítségével járhatták körbe az érdeklődők az egykori Ének-Zenei Általános Iskola épületét, melyet a közeljövőben a színház új funkciókkal fog ellátni.

A színház előcsarnokában a régi iskola alapítását, oktatóit és életét bemutató kiállítást mutattak be a rendezvény keretében. Az egykor Iparostanodaként majd a második világháború után ének- zenei általános iskolaként működő épületről, amely harminc esztendőn keresztül üresen állt sok emléket gyűjtöttek össze és állítottak ki a rendezvényen. A kiállításmegnyitón Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, habár a színház az alapító okirata szerint prózai, ennek ellenére a zene és az ének fontos helyet foglal el a színház előadásaiban. Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, az Európa Kulturális Fővárosa cím mellett az UNESCO beválasztotta a zene városai közé Magyarországon elsőként Veszprémet. Ezt az elismerést nem csupán a nagy zenei fesztiválok miatt érdemelte ki a megyeszékhely, de az itt lakók mindennapjait átszövő zeneszeretet miatt is.

A rendezvényen összegyűltek a régi Ének-Zenei Általános Iskola egykori diákjai is, akik a köszöntőbeszédek közben közösen elénekelt dalokkal színesítették a rendezvényt.

A délután folyamán Énekzene Nosztalgiabeszélgetésre invitálták az érdeklődőket a színház földszinti stúdiójában, majd az esti órákban gálakoncerttel és nosztalgiaszalonnal emlékeztek az egykori ének-zenei iskolára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában