ünnepi gondolatok és gyertyagyújtás

2019.12.04. 07:00

Adventet köszöntötték gálaműsorral a balatonfüredi fiatalok

Helyi fiatalok tánccal, dallal, kitűnő hangulatú ünnepi gálaműsorral köszöntötték az adventet Balatonfüreden. Bóka István polgármester köszöntőt mondott, majd a 15. születésnapját ünneplő Kiss Flóra néptáncossal együtt meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún a Balaton Szabad­idő- és Konferencia-központban vasárnap.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepi díszbe öltöztetett csarnok nézőtere zsúfolásig megtelt a fellépő diákok családjával, a szüleivel, nagyszüleivel, rokonaival és ismerőseivel. A gálán Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara ünnepváró muzsikája utána Balázs Árpád zeneszerző bemutatta a vadonatúj Kiss Ernő-indulót, amelyet a fúvósok első alkalommal és kitörő siker mellett be is mutattak a közönségnek.

Az ünnepi dallamok után tánccal és sok dallal köszöntötték advent első vasárnapját a balatonfüredi fiatalok, így az Acro Dance Sportegyesület, a Balatonfüred Néptáncegyüttes, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Sparkle Dance School. Bicsák Melitta alkalomhoz illő énekekkel, Rábaközi Rita tanítványai ugyancsak szép, ünnepi dalokkal ajándékozták meg a közönséget.

A gálán Bóka István polgármester köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, hogy a karácsonyi készülődéshez, az ünnepváráshoz Balatonfüreden hozzátartozik az, hogy a szülőket, nagyszülőket, az érdeklődőket a fiatalok, illetve gyermekeik énekkel, tánccal ajándékozzák meg. Az ünnepi gondolatok és a gyertyagyújtás után a fellépők és a közönség közös karácsonyi dalokkal is köszöntötte advent első vasárnapját Balatonfüreden, ahol Hári Lenke és Holczer András alpolgármester apró ajándékkal kedveskedett a fellépőknek. A gálát a Füredkult szervezte meg.

A városban az advent már pénteken megkezdődött, a „piros” templomnál hagyományos ünnepi műsor keretében betlehemet állítottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában