Dalokba foglalt farsang

2020.02.14. 11:00

Egy jelmezbál figuráit elevenítette meg Gryllus Vilmos veszprémi koncertjén

A Kossuth-díjas zenész telt ház előtt lépett fel az Agóra művelődési központ színháztermében.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos

A gyermekműsor célja, hogy szórakoztasson és örömet szerezzen az apróságoknak, valamint az, hogy közösen énekelhessük a dalokat, mondta kérdésünkre Gryllus Vilmos. A koncert anyagát a zenész Maszkabál című lemeze adta, amelyen egy jelmezbál figurái elevenednek meg: a mulatságon a tigris, az orvos, a katicabogár, a banya, a tündér és a hóember is megjelenik.

Gryllus Vilmos megénekeltette a gyerekeket
Fotó: Balogh Ákos

A zenész kérdésünkre elmondta, a kétezres évek elején megjelent lemez nagy népszerűségnek örvend a gyermekek körében, amelyhez hozzájárult, hogy a dalokhoz rajzfilmek is készültek. A művész egyedül lépett színpadra, mint elmondta, továbbra is tagja a Kaláka együttesnek – akikkel felnőtteknek szóló koncerteket, külföldi turnékat és lemezfelvételeket vállal –, de gyermekműsorait önállóan adja elő.

A farsangi időszakban a Maszkabál lemez anyagával koncertezik országszerte több helyen és Angliában is fellép a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában