Szinte hagyományossá vált örömzenei koncert a pétfürdői ligetben

Örömzenei koncertek címmel évek óta szervez hangversenyeket szabadtéren a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár, a település más-más helyszínén. Idén először szombaton élvezhettek az érdeklődők e programsorozat keretében élőzenét. A ligetben adott műsort a szombathelyi Savaria Rézfúvós Együttes.

Rimányi Zita

Szombathelyről érkeztek a fúvóshangszereken játszó zenészek Pétfürdőre

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Nyárfák és vadgesztenyefák árnyékában, a fűbe kirakott székeken ülve hallgathatott fúvószenét a közönség Pétfürdőn. A szombathelyi Savaria együttes repertoárjában reneszánsz dallamok, modern könnyűzenék, indulók is szerepeltek.

Németh Istvánné és Németh István Várpalotáról érkezett. Meg szerették volna hallgatni a műsort. A koronavírusjárvány miatti korlátozó intézkedések után alig várták, hogy újra kulturális rendezvényen vehessenek részt. „Kell a vidámság, kellenek az ilyen kikapcsolódási lehetőségek. Tetszik az az ötlet is, hogy a szabadban, a zöldben rendezték be a koncerthelyszínt. Szeretjük a fúvószenét, és ha már elutazott ide egy profi zenészekből álló csoport, megtiszteljük azzal őket, hogy eljövünk az előadásukra. Szívesen találkozunk az ilyen alkalmakon a barátainkkal, az ismerőseinkkel is” – mondta el a házaspár.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szintén a közönség soraiban ülő Gáspár Imréné és Horák Anna arról beszélt, hogy helyiekként ismerik a pétfürdői Örömzenei koncertek már hagyományossá vált eseményeit. Szeretik a vidámságot, a zenét. Igaz, fúvóshangszereken játszókat ritkán hallgatnak, de épp emiatt volt különleges számukra a szombati program.

Szombathelyről érkeztek a fúvóshangszereken játszó zenészek Pétfürdőre
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Legközelebb augusztus 29-én tartanak hasonló hangversenyt Pétfürdőn a közösségi ház és könyvtár szervezésében. Akkor a nyárbúcsúztató koncert keretében a ligetben 19 órától a Dance Action SE és a Malac együttes lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában