Hangoskönyv készül

2020.08.25. 11:00

Olvasói klubot alakítanak Pápán – Önkénteseket várnak a Robinson Crusoe felolvasására

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet Vajda Péter-emlékprojektje keretében online olvasói klubot alakít Robinson Crusoe Olvasó Klub néven. A klub létrehozásának apropóját Daniel Defoe születésének közelgő 360. évfordulója adja.

Laskovics Márió

Forrás: pixabay.com

Daniel Defoe Robinson Crusoe című regényét a Pápa melletti Vanyolán született Vajda Péter fordította le először magyarra. Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) tizennyolc pápai és környékbeli önként jelentkező klubtag, felolvasó jelentkezését várja, akik az egyleti emlékprojekt segítőivel együtt fejezetről fejezetre felolvassák a Robinson Crusoe-t egy online, az EpVE által az internetre készítendő hangoskönyv összeállítása céljából. A tizennyolc fejezet felosztása a jelentkezések sorrendjében történik, osztotta meg az EpVE a közösségi oldalán.

A jelentkezés augusztus 28-ig, az [email protected] címen lehetséges.

A fejezetrészek felolvasása, rögzítése saját, otthoni számítógép vagy telefonkészülék segítségével, önállóan történik. A hangfelvételeket az összeállítás céljára, felhasználási-hozzájáruló nyilatkozat kíséretében az EpVE részére e-mailben kell eljuttatni szeptember 13-ig.

Az angol felvilágosodás egyik nagy alakja, az első angol regényíró, Daniel Defoe 1719-ben megjelent regénye, a Robinson Crusoe egyedülálló tulajdonságai miatt megkerülhetetlen az irodalmi kánonban. A 19. század végére nem volt még egy könyv a nyugati irodalom történetében, amely annyi kiadásban kelt volna el, és annyi nyelvre fordították volna le, mint a Robinson Crusoe-t. Célunk Defoe és Vajda emlékezetének, a Robinson Crusoe tanulságainak közvetítése, s az olvasás, az önkéntesség online népszerűsítése ezen járványos időkben – jegyezte meg Kerecsényi Zoltán, az EpVE ügyvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában