minifesztivál az óváros téren

2020.08.16. 18:54

Vasárnap kezdetét vette a 10. Jubileumi Rozé, Rizling és Jazz Napok

Vasárnap vette kezdetét a Rozé, Rizling és Jazz Napok, amely nyolc napon át huszonnégy koncerttel, harmincnégy borászat és hét további gasztro kiállító lehel életet a városba az elkövetkezendő napokban. Tudósítónk az első naptól nyomon követi az eseményeket, kóstoljanak bele online a minifesztivál csodás hangulatába!

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/Napló

22:36

Még mindig érdemes kilátogatni, hiszen Littke G Weevil van a színpadon, és a hangulat a tető fokára hágott.

Fotó: Horváth Virág/Napló

Little G Weevil a legismertebb hazai blues muzsikusok egyike. A 2000-es években az Egyesült Államokba költözött, pályafutása során számos komoly szakmai elismerést kapott, többek között International Blues Challange, Blues Music Awards díjakat tudhat magáénak. A Rozé, Rizling, Jazz Napokon akusztikus repertoárját mutatja be a közönségnek.

Fotó: Horváth Virág/Napló

20:32

A borok után a sörök világában a tapolcai sörfőzde jóvoltából merülhetünk el, a Fehérlófia sör mottója is lehetne, hogy „nem kell bele citrom, így is elég citrusos”.

És valóban, hiába szűretlen búzasör, az önmagában is friss, citrusos ízvilág tökéletes kísérőjévé válik Biga koncertjének.

20:20

Nyolc órakor kezdetét vette a Biga Akusztik koncertje. A név bizonyára mindenkinek ismerős, Heincz Gábor „Biga” ugyanis napjaink egyik legsokoldalúbb zenésze. 2012-ben Learning to let go című dala az év legjátszottabb rádióslágere volt, 2018-ban Modern Pop/Rock kategóriában Fonogram díjat nyert.

Biga Akusztik a színpadon
Fotó: Horváth Virág/Napló

Az első nap fellépőiről itt írtunk bővebben.

Fotó: Horváth Virág/Napló

19:35

A fesztivál pultosai nagy szakértelemmel ajánlanak borokat, a kissé borongós, fülledt melegben egy zöld veltelinit ajánlottak hosszúlépésként elkészítve, én magam pedig egyáltalán nem csalódtam.

Fotó: Horváth Virág/Napló
Fotó: Horváth Virág/Napló

A balkáni, roma, jazz fúziós muzsikához és az óváros téri hangulathoz tökéletesen simul a bor ízvilága. Igazi felfrissülést hozott így a zápor előtt.

19:20

A háttérben a tapolcai Stari, a Balaton-felvidék első sörfőzdéjének a pultja Fotó: Horváth Virág/Napló

19:02

Bocelli Vermentinoját kóstoltuk először. A toszkán borvilág egyik alap fajtája, kiváló alapbor. Friss illatú, könnyed, citrusos aromájú fehérbor, őshonos toszkán szőlőfajtából.

Fotó: Horváth Virág/Napló

_______________________

Aki nem hiszi, járjon utána – szokták mondani a hihetetlen történetekre. Az pedig, hogy az elmaradó VeszprémFest kísérőrendezvénye végre a saját lábára áll, és minifesztiválként nyitja meg a várva-várt nyári szezont Veszprémben, valóban hihetetlen történet. Azonban olvasóink helyett is utána jártunk, kövessék tudósításunkat, és éljük át együtt a Rozé, Rizling és Jazz Napokat!

Fél hat óta tele van az Óváros tér. A rendezvénytől megszokott kellemes hangulat uralkodik idén is Fotó: Horváth Virág/Napló
Fotó: Horváth Virág/Napló
Bogdán Norbert és zenekara a színpadon Fotó: Horváth Virág/Napló

Aki a saját szemével szeretne megbizonyosodni a fergeteges hangulatról, webkamerán is követheti ITT, viszont mégis a legjobb, ha Önök is kilátogatnak az Óváros térre. A már hagyományosnak számító első napi eső eddig úgy tűnik, elkerüli a fesztivált, szóval aggodalomra semmi ok!

A fesztivál segítői gondoskodnak a higiéniáról
Fotó: Horváth Virág/Napló

A polgármesteri hivatal előtti téren ismét az elvonulásé és a pihenésé a főszerep.

Fotó: Horváth Virág/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában