A kirakatok ékei

2020.10.05. 20:00

Évről évre nő az érdeklődés az ajkai tárlat iránt

Az immár IX. alkalommal megrendezett Kirakat tárlaton 13 művész mutatja be alkotásait 12 üzletben a Frankel Leó, Sport, Móra Ferenc és Puskin utcában, valamint a Május 1. téren virágboltban, cukrászdában, bababoltban, hegesztéstechnikai üzletben, háztartási boltban, utazási irodában és ajándékboltban.

Tóth B. Zsuzsa

A kiállítást Dorner László alpolgármester nyitotta meg, az eseményen a Bodza együttes közreműködött

Fotó: Györkös József

A tárlatot megnyitva a cukrászda előtt Dorner László alpolgármester arról beszélt, hogy a szeptember második felében már hagyományos, rendhagyó tárlat megnyitójára minden évben összejönnek azok, akik szeretik a művészetet és annak szabadságát.

Fotó: Györkös József

– Hálásak vagyunk, hogy évről évre egyre több az érdeklődő, minden korosztályt képviselve. Az alkotásokat az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjai készítették az elmúlt évben, amely nem bővelkedett bemutatkozási lehetőségekben. Nem rendeztek csoportos kiállításokat, csak egyéni tárlatokon mutatkoztak be az alkotók, akik jövőre a 25 éves jubileumi kiállítással készülnek, és táborral, amelyen részt vehetnek a külföldön élő barátaik is – mondta az alpolgármester, arra kérve mindenkit, hogy miközben megtekintik az alkotásokat, ne feledjék, a művészetre jellemző a szabadság élvezete, a szabad gondolkodás létrejötte.

– Annak életünk végéig való istápolása gyermekkorban kezdődik. A tárlaton bemutatjuk az Európai Mobilitási Hét alkalmával meghirdetett gyermekrajz- pályázatra érkezett közel kétszáz pályamű közül a díjazott alkotásokat is. Nagyon sok jó kép készült, köszönet ezért a felkészítőknek, miként hálásak vagyunk az Ajkai Képzőművészeti Egyesületnek is – mondta Dorner László.

A kiállítást Dorner László alpolgármester nyitotta meg, az eseményen a Bodza együttes közreműködött Fotó: Györkös József

A kiállításon bemutatta legújabb alkotásait Albertné Baptsán Éva, Gombosi Mariann, Koronczai Márta, Kotsy Ibolya, Lászlóné Horváth Éva, Németh Ferenc, Ozorai Sándor, Ozorai Sándorné, Papp Béla, Szücs Ferencné, Varga György, M. Mester Katalin, valamint Várhidi Éva építész, aki arról beszélt, hogy képeit azzal a céllal is készítette, hogy feldobjon mindenkit a jelenlegi helyzetben.

A megnyitón tombolán sorsolták ki a kiállítók néhány alkotását, majd süteménnyel vendégeltek meg mindenkit. A jó hangulatért a Bodza együttes felelt, a kiállítás október nyolcadikáig látható az üzletekben és azok kirakataiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában