őszköszöntő programok

2020.11.04. 07:00

Vidám vizekre hajóztak a gyerekek a pápai Huszár ház családi délutánján

Kézműves foglalkozással, babasarokkal, valamint az idén alakult Kiflihajó zenekar interaktív koncertjével köszöntötték az őszt a Huszár házban.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ őszi családi délutánt tartott kézműves játszóházzal, babasarokkal és a Kiflihajó zenekar koncertjével múlt szombaton a Huszár Közösségi Házban.

A babaszőnyeget már babakonyhával és készségfejlesztő játékokkal kiegészítve vehették birtokukba a legkisebbek Fotó: Laskovics Márió/Napló

Cseh-Müller Orsolya családi-, gyermek és ifjúsági programokért felelős művelődésszervező a Naplónak nyilatkozva elmondta, a résztvevők zsugorkázhattak. A zsugorka, komolyabb nevén zsugorodó fólia egy hobbiboltokban kapható műanyag lap, amely a hő hatására összezsugorodik, egyidejűleg vastagabb és keményebb is lesz. Hőkezelés előtt színes ceruzával, filccel vagy festékkel rajzoltak rá, így személyre szabott medált, valamint gyöngyfűzéssel karkötőt készíthettek a gyermekek.

A Kiflihajó zenekarral vidám vizekre evezhettek a részt vevő gyermekek és szüleik Fotó: Laskovics Márió/Napló

Cseh-Müller Orsolya kiemelte, a babaszőnyeget babakonyhával és készségfejlesztő játékokkal egészítették ki. A Kiflihajó zenekart a Köszönjük, Magyarország! programnak köszönhetően hívták meg a hagyományos, őszi ünnepköri családi délutánra.

Körmendy Dávid énekes-frontember – akinek „legénységét” a Kiflihajó fedélzetén Németh Bálint gitáros, Székely Zoltán fúvós és Tóth Boglárka hegedűs alkotja – elmondta, idén februárban alakultak. Voltak már Nagykanizsán, Ráckevén, a pályázat záró állomása pedig egy tévéfelvétel lesz a budapesti A38 hajón.

A kézműves játszóházban zsugorkázhattak és gyöngyöt fűzhettek a résztvevők Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Családi zenekarként célunk, hogy ebben a járványhelyzetben is értéket teremtve szórakoztassunk kicsit és nagyot egyaránt. Két éve jött létre a Kifli zenekar. Mi hangszerelhettük Szabó Leslie gyermekalbumát, amiről két dal helyet kapott a tagcseréket követő saját repertoárunkban is. Két klipünk van a közösségi videómegosztón, egyiket egy népszerű gyerekcsatorna is műsorára tűzi decembertől. Közel egyórás műsorunk során a gyerekek interaktívan ismerkedhetnek állatokkal, darutáncot járhatnak – jegyezte meg Körmendy Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában