Kukamese a völgyben – Új programot indított útjára a Petőfi Színház

Maradj az óvodában/iskolában! címmel új programot indít a Veszprémi Petőfi Színház.

Balla Emőke

Keller Márton (Papír Oszkár) és Diószegi Imola (Polieszter)

Fotó: Nagy Lajos

Legújabb gyermekelőadásukat, a Kukamesét a következő hetekben szabadtéren, óvodák udvarán, iskolai sportpályákon játsszák.

A szelektív hulladékgyűjtésről szóló mesejáték főpróbáját vasárnap délután a Veszp­rémvölgyben, a Kolostorok és Kertek Rendezvénytér színpadán tartotta a Veszprémi Petőfi Színház. Az új gyermekelőadás története a hulladékfajták köré szerveződik, de szerepet kap benne a szerelem, a féltékenység és a hatalomvágy. Különböző szelektív gyűjtő kukák állnak a színpadon, fém-, papír-, műanyaghulladék, színes és fehér üveg. Fém Feri, Papír Oszkár, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Polieszter és Komposztanyó a Hulladéksziget birodalmában él, itt játszódik a varázslatos történet.

Az új gyermekelőadás története a hulladékfajták köré szerveződik
Fotó: Nagy Lajos

Hasznosnak lenni, „újrahasznosulni”, ezt várja ki-ki a maga különös vágyaival. Hedry Mária és Radványi Balázs zenés mesejátékát Tóth Géza állította színpadra, az előadás szereplői: Módri Györgyi, Molnár Annabella, Cservenák Vilmos, Horváth Csenge, Diószegi Imola, Keresztes Gábor, Keller Márton, Kulcsár-Székely Attila, Palásthy Bea és Soltis Eleonóra.

A szelektív hulladékgyűjtésről szóló előadást eredetileg nagyszínpadra szánták, de mivel a járványhelyzet miatt nem fogadhat nézőket a színház, úgy döntöttek, útra kelnek a produkcióval. Több mint 170 szabadtéri programot szervezett már a teátrum, a Kukamesével az óvodákat, iskolákat keresik fel. A veszprémi intézmények fogadják a mesejátékot, de több megyei település is kérte az előadást. A program kedden reggel Olaszfaluban indult. Lesz olyan nap, amikor a társulat Veszprémben és vidéki helyszínen is bemutatja a darabot.

Keller Márton (Papír Oszkár) és Diószegi Imola (Polieszter)
Fotó: Nagy Lajos

Közben a Veszprémi Petőfi Színház már készül a nyitásra. A tervek szerint eleinte a teátrum előtt, szabadtéren várják a nézőket, a színházépületbe csak később térnek vissza, a járványügyi előírások betartásával. Ahogy tavaly, most is az egészségügyi dolgozóknak játszanak majd először, de hogy ezt milyen járványügyi előírások között tehetik meg, egyelőre még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában