A veszprémi Hangvillában koncertezik a Mendelssohn Kamarazenekar

Idén öt éve, hogy elhunyt Kocsis Zoltán Liszt Ferenc- és kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze.

Kovács Erika

A Mendelssohn Kamarazenekar koncerttel emlékezik Kocsis Zoltán Liszt Ferenc- és kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerzőre

Forrás: Mendelssohn Kamarazenekar

Hagyományteremtő szándékkal Kocsis Zoltán születésnapján indítja útjára A Magyar Klasszikus Zene Napja elnevezésű programsorozatot a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét.

Idén a Mendelssohn Kamarazenekar is csatlakozik az ünnepléshez. Előadásuk televíziós felvételét nyilvánossá teszik, amelyet Veszprémben, a Hangvilla nagytermében lehet megtekinteni május 27-én, csütörtökön 19 órakor. A koncert ingyenes, és védettségi igazolvánnyal, érkezés szerint lehet megtekinteni.

A Mendelssohn Kamarazenekar koncerttel emlékezik Kocsis Zoltán Liszt Ferenc- és kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerzőre Fotó: Mendelssohn Kamarazenekar

A kamarazenekar Farkas Ferenc, Csermák Antal, Járdányi Pál és Bartók Béla egy-egy darabjával ajándékozza meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában