Május 10-től nyitnak a könyvtárak Veszprémben

Május 10-én, hétfőn a fiókkönyvtárak, másnaptól a központi könyvtár is látogatható lesz védettségi igazolvánnyal Veszprémben, mondta el Baranyai Tamás, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója.

Marton Attila

Baranyai Tamás, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hozzátette, az intézmény épületeiben a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés és a védőtávolság megtartása kötelező, egyúttal azt kérte a látogatóktól, hogy lehetőségük szerint minél rövidebb időt töltsenek el a könyvtárban. A könyvtári dokumentumok helyben használatára nincs lehetőség, és egyelőre a helyismereti gyűjtemény és a játéksziget sem nyit meg, jegyezte meg. Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, annak is lehetősége van kölcsönözni az elmúlt hetekben megszokott módon: előzetes kérés alapján a megbeszélt időpontban átvehetők a könyvek. Baranyai Tamás elmondta, az elmúlt hetekben-hónapokban kivett könyveket és dokumentumokat június 10-ig kell visszavinnie a kölcsönzőknek.

A központi könyvtár hétfőtől péntekig 9-18 óráig, szombaton 10-16 óráig tart nyitva. A Cholnoky lakótelepi fiókkönyvtár hétfőn, szerdán és pénteken 14-18 óráig, kedden és csütörtökön 10-14 óráig várja a látogatókat. A Dózsavárosi Könyvtár hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 12-18 óráig, szerdán 8-16 óráig tart nyitva. A Március 15. úti könyvtár hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 13-18 óráig, szerdán 9-12 és 13-18 óráig fogadja az olvasókat. A könyvforgó nevű ablakos kölcsönzésre mindegyik intézményben a nyitvatartási időben van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában