A megbocsátás erejéről szól a Kabóca Bábszínház előadása

A veszprémi Kabóca Bábszínház a Gréta című előadásának nyilvános bemutatóját a napokban tartotta meg. A történet egy kisfiút a mélytengerek világába visz, ahol összebarátkozik egy kisbálnával.

Rimányi Zita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

VII. Jeffrey Sterling, Somerset reménybeli címzetes grófja, vagyis Kisjeff a szárazföldön él, és eltökélt szándéka, hogy olajfúrótorony-ügyi kockázatelemző lesz. Mígnem egy napon belepottyan az Északi-tengerbe, és csak merül, merül, merül… egészen addig, amíg VII. Gréta, a Mélytengerek reménybeli császárnője, vagyis Kisgréta el nem nyeli. Ezzel pedig kezdetét veszi Kisjeff életének legizgalmasabb kalandja.

A szívhez szóló történet egy kisfiú és egy kisbálna barátságáról, a megbocsátás erejéről, a víz alatti és a víz feletti világ összetartozásáról szól. A közönség ennek az élménynek, ezeknek az érzéseknek az átélését tapssal, mosollyal jutalmazta.

A bábelőadást Andrea Gregusova Gréta című mesekönyve inspirálta. Markó Róbert írta, Markó-Valentyik Anna rendezte. A főbb szerepeket Miller Patrik (Kisjeff), Benkő Zsuzsanna (Kisgréta), Taba Dorottya Lucia (remeterák) és Berta Csongor (kakashal) játszotta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában