Átadták a szabadtéri színpadot Lesencetomajon

Elkészült két pályázati támogatás segítségével a település közösségi színterének szabadtéri színpada.

Tóth B. Zsuzsa

A színpadon a helyi citerazenekar és énekkar adott műsort

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az avatási ünnepségen arról beszélt, hogy a kormány sokat tett azért, hogy a falvak infrastrukturális fejlesztése megközelítse, utolérje a városokét.

– Cél volt a falusi életformát a fiatalok számára példaként adni, hiszen korábban a falvakból a városokba költöztek a fiatalok. Újra vonzóvá kellett tenni számukra a vidéki életformát, és ez sikerült. Ma már csökken a városok népessége, míg a falvaké nő. Ehhez szükség volt a fejlesztésekre, pályázati lehetőségekre a falvak számára, és a fiatalok szemléletén is változtatni kellett, hogy helyben akarjanak maradni. A Magyar falu program és a falusi CSOK segített mindebben – mondta a képviselő, és gratulált a település választópolgárainak, vezetésének.

Az új szabadtéri színpadot Fenyvesi Zoltán és Mészáros László avatta fel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Mészáros László polgármester beszédében elmondta, hogy mivel a korábbi összeszerelhető színpad mostanra elavult, balesetveszélyessé vált, már évekkel ezelőtt felmerült egy új létrehozásának ötlete.

– Tudtuk, hogy a kulturális, közösségi események színvonalát jelentősen segíthetné egy fix színpad, amit nem kell minden rendezvényre összeszerelni, szétszedni. Tavaly a Magyar falu program keretében pályázhattunk a szükséges forrás egy része előteremtésére, az ötmillió forintos támogatásból a színpad alépítménye készült el, valamint a művelődési ház épületén elhelyezett napelem, a háztartási kiserőmű. Az nagymértékben csökkenti önkormányzatunk energiaköltségét. A fedett színpad megvalósításához további forrás kellett, a Balaton Fejlesztési Tanács szintén ötmillió forintos támogatása segített a megvalósításban. Táncra és tornára is kiválóan alkalmas lett a színpad padozata – mondta a polgármester, és köszönetét fejezte ki a pályázati lehetőségekért.

A színpadon a helyi citerazenekar és énekkar adott műsort Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A létesítményt Szabó Zoltán atya áldotta meg, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően a helyi citerazenekar és énekkar adott műsort az új színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában