Jubileumi koncertet adott Jehoda Ferenc Balatonfüreden

Kollégái és barátai kérésére a 70 esztendős Jehoda Ferenc zenész, előadóművész 55 éves zenei pályáját bemutató fergeteges koncerttel ajándékozta meg a közönséget. Így tisztelgett a művészet előtt Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban szerdán este, melyen részt vett mások mellett Bóka István polgármester, és zongorához ült Veress Gábor professzor, az Állami Szívkórház főigazgatója.

Kovács Erika

20210707 Balatonfüred Konferencia Központ. Jehoda Ferenc, füredi zenész jubiliumi koncertje Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Parádés előadással szórakoztatta a telt házas közönséget a jubiláló, kerek évfordulós születésnapot ünneplő Jehoda Ferenc, az ismert füredi zenész, előadóművész, valamint zenekara és barátai, ismerősei, akik közül többen zenélnek vagy szívesen hallgatnak muzsikát.

A műsor első részében zenekara, így Fritz Béla szaxofonos, kiváló művész és Maczky László basszusgitáros, kiváló művész adott elő ismert világslágereket, több musical betétdalát, így felcsendültek Elvis Presley dalai, valamint a My Fair Lady ismert dallamai.

Az est különleges mozzanatát adta, amikor Veress Gábor, a balatonfüredi szívkórház professzor-főigazgatója zongorán kísérte Jehoda Ferencet, és így adtak elő francia sanzonokat, világslágereket, régebbi hazai előadók ismert dalait. Természetesen nem maradt el Frank Sinatra örök klasszikusa, a May Way sem.

Nagy siker kíséretében lépett színpadra Jehoda Ferenc lánya, Szixtin, aki Máté Péter és Hofi Géza ismert dalaival szórakoztatta a közönséget.

A jubileumi koncert fénypontját adta az ünnepelt előadása, aki szintetizátoron sok ismert dallam mellett régi füredi muzsikával is elbűvölte a nagyérdeműt.

Az est hátralévő részében sem maradt el a fergeteges hangulat, amikor Jehoda Ferenc barátai, így Kenyeres Gábor zenész, kiváló művész, aki 56 éve játszik a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarában, olasz muzsikával ajándékozta meg a megjelenteket.

Emlékezetes perceket szerzett Király Ádám, Ferenc tanítványa, aki több hangszeren játszik, így orgonán, szaxofonon, tangóharmonikán. Vastapsot kapott Anna, Maczky László basszusgitáros lánya, aki ismert slágereket énekelt a közönségnek a zenekar kíséretével.

A különleges jubileumi koncerten meghatározó szerepe volt Bán László televíziós újságíró-szerkesztőnek, az est házigazdájának, aki szakmai felkészültségével, eleganciájával emelte az est páratlan hangulatát. Kérésére Jehoda Ferenc kísérete mellett egy emberként énekelte a közönség a Szeressük egymást, gyerekek! című dalt, a rendezvény zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában