Megrendezték a III. Hungarikum Fesztivált Porván

Ki lehetett volna tenni a falutáblára a megtelt táblát, annyi résztvevő volt a III. Hungarikum Fesztiválon a Jáger Idáról elnevezett emlékpark és rendezvénytéren szombaton.

Müller Anikó Hanga

Az apróságok élvezettel vettek részt az interaktív játékban

Fotó: Müller Anikó Hanga / Napló

A járványügyi korlátozások betartását, a parkolás rendjét, a biztonságos közlekedés feltételeit, a program szervezett, zavartalan lebonyolítását a rendőrség, a polgárőrség és számos önkéntes biztosította, tájékoztatta lapunkat Veinperlné Kovács Andrea polgármester.

– Érződik a hangulaton, hogy az emberek a hosszú pandémiás időszak után már nagyon vágytak a kimozdulásra, a baráti találkozásokra, a szórakoztató kikapcsolódásra. A falu búcsúja sem volt az igazi az utóbbi két évben. Most rengeteg vendégünk van, a helyieken kívül sok a környékbeli, de távolabbról is érkeztek. Jáger Ida biztosan örülne, ha látná, élet van ezen a helyen, amit közösen álmodtunk meg. Örömmel tölt el, hogy ilyen nívós, nagyszabású rendezvénnyel tudjuk öregbíteni településünk hírét, nevét. Az önfeledt szórakozás napja a mai. A hungarikum elnevezést fesztiválunk mottójaként Nagy István agrárminiszter javasolta – számolt be a falu vezetője.

Az apróságok élvezettel vettek részt az interaktív játékban
Fotó: Müller Anikó Hanga / Napló

Minden korosztály számára biztosítottak programokat, a gyermekeknek voltak fajátékok, kézműves foglalkozások, csillámtetoválás, ringlis, légvár, kitűnően szórakoztak a RépaRetekMogyoró Duó interaktív előadásán, a felnőttek pedig Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza operett-, Tóth Tünde, Polgár Peti énekes-zenés műsorán, felejthetetlen buli hangulatot teremtett a sztárfellépő Delta zenekar, az esti mulatságon pedig DJ Kicsee. A csetényi Bakonyi Íz és Párlat Kft. a magyar kisüsti pálinka utánozhatatlan íz világát megelevenítve, a régi hagyományoknak megfelelően készült, 100% érett, tiszta gyümölcsből készült nedűket kínáltak. Voltak aszalékon érlelt pálinkák, meggy, szőlő, szilva, körte, kökény és vadgyümölcs.

A hagyományőrző betyárok ízletes bakonyi betyárlevest kínáltak, balról Mezőkeresztesi László, Száva Zoltán, Szabó Csaba, Takács László
Fotó: Müller Anikó Hanga / Napló

 

A Bakony alsó régiójából érkezett Bakonyi Betyárok csapata, kiegészülve egy kiskunsági társukkal, kondérban vadhúsból készült bakonyi betyárlevest főztek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagyszabású rendezvényt 3 millió, a Szerencsejáték Zrt. 500 ezer forinttal támogatta, valamint helyi és környékbeli vállalkozók is hozzájárultak anyagilag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában