Négy művész közös tárlata nyílt Káptalantótiban

A Tanúhegyek nyara rendezvénysorozat keretében nyílt meg a kultúrházban Rácz Gábor, Orient Enikő és Zsuffa Péter zománcművész Tűzben pikturált képek, valamint Homolya Gábor Világot jelentő deszkák című együttes kiállítása.

Tóth B. Zsuzsa

A kiállítás megnyitóján Csom Károlyné és Lakner Zoltán Lehel köszöntötte a megjelenteket

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Csom Károlyné polgármester köszöntőjében méltányolta a Tanúhegyek nyara rendezvénysorozat létrejöttét és a szervező, Lakner Zoltán Lehel agilitását. – Örülök, hogy a tanúhegyek legkisebb falva sem marad ki a sorból, ami a művészeti eseményeket illeti – mondta a polgármester.

Lakner Zoltán Lehel arról beszélt, hogy a tavalyi kísérletet követően idén egy teljes nyári programsorozatot szervezett a településekkel. – A következő évben kibővíthetjük még több településre a művészeti fesztivál eseményeit, amelyek között képzőművészeti tárlatok, dzsessz- és komolyzenei koncertek egyaránt találhatók. Talán így még többen megismerik a tanúhegyeket, a környező természetet. A következő évben szeretném kezdeményezni azt is, hogy az országszerte létrejött Tündérkertek sorát gyarapítsa egy-egy Káptalantótiban, Kisapá­tiban és Nemesgulácson is, hogy itt is kezdődjön meg az ősi magyar, feledésbe merülő gyümölcsfák visszahonosítása – mondta a szervező, ötletgazda. A tárlatot Győrffy Sándor képzőművész nyitotta meg.

A kiállítás megnyitóján Csom Károlyné és Lakner Zoltán Lehel köszöntötte a megjelenteket Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A rendezvénysorozat keretében hétvégén Nemesgulácson az iskolában Trópusi rovargigászok és ékszerormányosok címmel az Artento Alapítvány és Kiss Szilárd rovarkiállítása nyílt meg, valamint a káptalantóti katolikus templomban Túri Péter orgonista adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában