Neves előadókkal folytatódik az ArtFest a gyulakeszi Csigó Malomban

A gyulakeszi Csigó Malomban az idei ArtFest programjai július 30-án, pénteken, 20 órakor folytatódnak a Klassz a pARTon! fesztivál ingyenes programjával.

Tóth B. Zsuzsa

A gyulakeszi Csigó Malomban tizedik alkalommal lépnek fel a világ minden pontján elismerést szerzett Jávorkai fivérek

A Váray család Romantikus európai körutazás című koncertjével érkezik. Váray Péter Junior Prima-díjas gordonka- művész, valamint Váray-Major Zsófia zongoraművész ti- zenöt éve kamarapartnerek, és házastársként is gyakran muzsikálnak együtt Két gyermekük, Domonkos és Dániel a gödöllői Frédéric Chopin AMI növendéke. Domonkos már négy itthoni és nemzetközi zongoraverseny győztese. Ez alkalommal egy romantikus zenei utazásra invitálják a közönséget. A koncertre előzetes regisztráció szükséges.

Másnap, július 31-én szombaton, 20 órakor Jávorkai-est várja a vendégeket Virtuóz varázslat hegedűn és gordonkán címmel. A nemzetközi hírű testvérpár ezúttal jubileumi meglepetéskoncerttel varázsolja el a közönséget. Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám gordonkaművész a bécsi Zeneakadémián végzett. Mindketten elnyerték 2009-ben Ausztriában az Év Ifjú Muzsikusa címet. Tizenöt éve kaptak először meghívást Japánba, ahová attól kezdődően rendszeresen visszahívták őket. Széles körű rajongótáboruk alakult ki több távol-keleti országban, de gyakori fellépők Európa nagy színpadain is.

A koncert után Bayer Ilona televíziós műsorvezető, szerkesztő tartja Anyós lettem Japánban – Hétköznapok a Felkelő Nap országában című kötete bemutatóját.

A gyulakeszi Csigó Malomban tizedik alkalommal lépnek fel a világ minden pontján elismerést szerzett Jávorkai fivérek

Augusztus 4-én, szerdán 20 órától Szonátaestet tartanak Mozarttól Weiner Leóig címmel. Csermák Éva hegedűművész és Marczi Mariann zongoraművész ad koncertet. Csermák Éva Berlinben él, évente többször látogat a Balaton-felvidékre, hegymagasi házába. Több mint tíz éve aktívan vesz részt a régió komolyzenei életének a szervezésében. Idén berlini és szombathelyi növendékei részére Hegymagason egyhetes kurzust tartott. Marczi Mariann zongoraművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusaként is részt vesz a következő nemzedék oktatásában. Négyéves korában kezdett zongorázni, 2000-ben szerzett Budapesten zeneművészi diplomát. Eddig már számos díjjal ismerték el tehetségét. Rendszeresen fellép hazai és nemzetközi fesztiválokon, koncerteken. Eddig két szólólemeze készült el. Közös előadásukat második alkalommal hallgathatja a közönség a Csigó Malomban.

Kísérőprogramként tombolasorsolás és borkóstoló, a koncerteket követően kötetlen baráti beszélgetés szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában