Szent István ünnepén adják elő a Magyarpolányi passiót

A megszokottól eltérő időpontban, Szent István király ünnepe, augusztus 20-a környékén tartják a Magyarpolányi passiót.

Tisler Anna

Magyarpolányi Passió Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló-archív

A pandémiás helyzet nem tette lehetővé azt, hogy a szokásos időpontban, pünkösdkor adják elő. Az előadás a szereplőknek és a látogatóknak is hiányzott, ezért döntöttek úgy, hogy az idén nem marad el.

A passió több, mint egy színházi előadás. A negyedszázados múltra visszatekintő programnak óriási a közösségformáló ereje, a generációk közötti együttműködés erősítése.

A Pilátust alakító Grőber József kérdésünkre elmondta, hogy az idén csaknem 120 szereplővel számolnak. A magyarpolányiakon kívül Ajkáról, Halimbáról, Borszörcsökről is jelentkeztek szereplők. A legfiatalabb hatesztendős, a legidősebb közel a nyolcvanhoz. Bárki jelentkezhet, aki kedvet érez a szerepléshez és vállalja a próbákon való részvételt.

A darab rendezője Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgatója, szövegíró Katona Imre, Németh Ervin, Pataki András. Zeneszerző Szarka Gyula Kossuth-díjas énekes, a Ghymes együttes alapítója. A díszletet és a jelmezeket Húros Annamária tervezte, Jézus szerepében Dávid Rolandot, a darab egyetlen profi színész szereplőjét láthatja a közönség. Az előadások időpontja augusztus 19., 20., 21., 24., 27., 29., mindennap este 9 óra. Helyszíne a Kálváriadomb.

A Magyarpolányi passió fővédnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, valamint Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában