a színház izgalmas világa

2021.08.11. 11:00

A test, a szellem és a lélek tábora Balatonalmádiban

Véget ért a Veszprémi Petőfi Színház Carpe Diem! ifjúsági bentlakásos táborának második turnusa, amely Balatonalmádiban, a felújított, panorámás Kerényi Imre Kult-Magtárban fogadta a színház- és kultúrakedvelő fiatalokat.

Rimányi Zita

A testi, lelki, szellemi feltöltődést biztosító, a színház izgalmas világába elkalauzoló együttlét a Kerényi Program keretében valósulhatott meg. A szervezők nem csak a színházi világot szerették volna bemutatni a táborozóknak, fontos aktuális témákat is érintettek. Így a közösség- és a kapcsolatépítésre, a személyiségfejlesztésre, a 12 és 18 év közötti életkorra vonatkozó fontos sajátosságokra fektettek hangsúlyt. A tábor egésze egy fejlesztő-tréning volt. Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember is beszélgetett az ifjúsággal a virtuális világ veszélyeiről. A fiatalok többek közt a Kabóca Bábszínháznál tölthettek el egy tartalmas délutánt, mely során drámagyakorlatokat végeztek. Részt vettek a Balatonalmádi Piacon létrejövő zenés műsorban, ahol beleshettek az utazó színház háttérmunkálataiba. Színházi előadásokkal is töltekeztek, ugyanis megtekintették a például a Kerényi Imre Kult-Magtár pincéjében a Kezed örökké szorítom előadást Varga Szilvia és Kőrösi Csaba művészek főszereplésével, a Vörösberény Kolostor udvarán a Mozartra várva… musical gálát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában